Újabb támogatás a komáromi focira

Újabb 300 millió forint, azaz közel 1 millió euró magyarországi állami támogatásban részesül a második ligás komáromi futballklub, a KFC – derül ki a december végén megjelent Magyar Közlönyből.

f0000

Először még 2017 nyarán kapott magyarországi kormánytámogatást a komáromi futballklub, akkor 1,8 milliárd forintot (jelenlegi árfolyamon nagyjából 5,7 millió eurót) hagytak jóvá a KFC stadionjának újjáépítésére és a futballkomplexum infrastruktúrájának fejlesztésére. Nem sokkal később, 2017 decemberében újabb támogatást ítélt meg az Orbán-kormány: 140 millió forintot az utánpótlás fejlesztésére.

Közvetlenül karácsony előtt egy újabb pénzcsomagról érkezett hír: a 2018. december 23-án megjelent Magyar Közlöny szerint a KFC 300 millió forintot, jelenlegi árfolyamon kb. 930 ezer eurós támogatást kap a magyar kormánytól a klub működésére és fejlesztésére.

Baráth György, a KFC elnöke kérdésünkre elmondta, heteken belül meg is érkezhet a támogatás összege a klub számlájára, amelyet különösebb megkötések nélkül fordíthatnak a klub működésével kapcsolatban felmerülő költségekre. Terveink szerint hamarosan részletesebben is foglalkozunk a KFC aktuális helyzetével, többek között azzal, mikor kezdődhet meg a stadion átépítése.

A Magyar Közlöny szerint egyébként az első ligás dunaszerdahelyi futballklub is támogatásban részesül, a DAC az akadémia működésére és fejlesztésre kap 1,35 milliárd forintot, azaz csaknem 4,2 millió eurót.

A Szlovákiai Református Keresztyén Egyháznak a Kárpát-medencei óvodafejlesztési program keretében 1,64 milliárd forint támogatást folyósít Magyarország. Ezúttal elsősorban a gömöri régióba, illetve a keleti országrészbe irányul az óvodafejlesztéssel kapcsolatos támogatás – tudtuk meg Fazekas László református püspöktől.

(cs)

Zöldet kapott az új komáromi stadion

Top