Mérföldkőnek számító beruházás Naszvadon

Júliusban megkezdődött az Európai Unió 17,9 millió euró vissza nem térítendő támogatásából finanszírozott szennyvízcsatorna-hálózat építése Naszvadon.

A nagy mérföldkőnek számító beruházás mindamellett, hogy hosszú távon megkönnyíti majd a lakosok életét és 21. századhoz méltó szolgáltatást biztosít számukra, a munkálatok ideje alatt kisebb-nagyobb kellemetlenséggel is jár, hiszen 31,5 kilométer hosszúságban kell lefektetni a szükséges csöveket. A beruházást kivitelező zsolnai TuCon vállalat aszfaltmarató munkagépei mindezidáig felbukkantak már a Nyitrasoron, a Patak, a Víz, a Pék, a Hosszú, a Sárad, az Építők és a Gesztenyesor utcában, Agacsos utcában a 23-astól a 80-as házszámig, valamint a Május 1. téren.

Molnár Zoltán polgármester ezzel kapcsolatban lapunknak elmondta, a munkálatok szinte az egész várost érinteni fogják, annak a nyolc kilométeres utcaszakasznak a kivételével, ahol már korábban sikerült kiépíteni a csatornarendszert. Ezzel párhuzamosan zajlik majd a meglévő szennyvíztisztító állomás 3,5 millió euró értékű fejlesztésére. „Óriási szükségünk van egy korszerű, nagy teljesítményű szennyvíztisztító állomásra, valamint csatornahálózat bővítésére, mert annak ellenére, hogy a múlt év elején a város önköltségből 200 000 eurót beruházott a fejlesztésébe, ez mindig kevés. A gondunkat teljes mértékben csupán a csatornarendszer teljes körű bővítése és a víztisztító állomás fejlesztése fogja megoldani” – tette hozzá a polgármester.

A beruházó a nyitrai székhelyű Nyugat-szlovákiai Vízművek Rt., a projekt befejezése jövő év októberére várható.

JN.

Top