Megnyitott a patika NemesócsánHosszú idő után január 13-tól ismét működik a gyógyszertár a faluban. A patika bérbeadását tavaly szeptemberi ülésén hirdette meg ismét a helyi önkormányzat. Az eredeti bérlő még az egészségügyi központ felújítása előtt abbahagyta tevékenységét, az újabb jelentkezőről pedig kiderült, mivel másik megyéből származik, nem vállalkozhat a községben.

„Több mint egy éve zárva volt a gyógyszertár, örülünk, hogy kinyitott, és a lakosoknak nem kell utazniuk a gyógyszerért” – mondta Válek Iván polgármester hozzátéve Czirfusz Attila lett a gyógyszertár új üzemeltetője.

„Az új bérlő magasabb bérleti díjat fizet, és kötelezte magát a helyi szervezetek, a Vöröskereszt, a futballisták, a nyugdíjasok állandó jellegű támogatására. Legnagyobb örömünk, hogy eddig hétköznap délután négyig volt nyitva a gyógyszertár, ezután reggel 7 órától délután 5 óráig lesz a nyitvatartás, tehát, aki dolgozik is eléri; ráadásul szombaton 8 órától délig is felkereshető” – hangsúlyozta a polgármester.

Válek Iván elmondta, a gyógyszertár megnyitása alkalmából az új bérlő máris ajándékkal kedveskedett a véradóknak.

(szél)

Top