Tízezer eurós jutalom a röplabdaklubnak

Komárom. Múlt héten 10 ezer eurós városi támogatást szavaztak meg a képviselők a komáromi Rieker UJS röplabdaklubnak, melynek felnőtt férficsapata nemrégiben megnyerte az országos bajnokságot, az extraligát.

Az egyszeri célirányos támogatás odaítélését a klub kérvényezte. A 10 ezer eurót a klub saját forrásaiból kiegészíti és egy mikrobusz vásárlására költi majd.

Az ülésen minden felszólaló képviselő méltatta a klub kiugró sikerét, többen hangsúlyozták, más helyi sportkluboknak is példaként szolgálhat a röplabdaklub működési modellje. Egyrészt remek utánpótlás-nevelés zajlik, mely során a komáromi gyerekek sportolását biztosítják, emellett arra is hangsúlyt fektetnek, hogy a legjobb hazai nevelésű fiatalok fokozatosan lehetőséget kapjanak a felnőtt csapatnál is. Egyúttal a gazdasági működés is fenntartható.

Elhangzott, a 10 ezer eurós rendkívüli pénzügyi támogatással az önkormányzat igyekszik elismerni a bajnoki cím megnyerését, a klubban folyó munkát. Annál is inkább, mert tavaly – a járványhelyzettel összefüggésben – minden komáromi sportklub városi támogatását arányosan megnyirbálták, ám a komáromi röplabdacsapat ennek ellenére is történelmi sportsikert ért el.

(cs)

Top