Korszerű egészségügyi központ Bátorkeszin

Az egészségügyi minisztérium pályázati támogatásának köszönhetően épült fel a település új egészségügyi központja; a korszerű intézményben a környező falvakból érkező betegeket is fogadják.

Több évtizeden keresztül két helyen működtek az orvosi rendelők Bátorkeszin. Egyrészt a múlt század hatvanas éveiben emelt épületben és az attól csupán mintegy 50 méterre levő, ám forgalmas útkereszteződéssel elválasztott helyszínen két körzeti, egy gyermekorvos és fogorvos rendelt a hét minden napján, valamint szülész-nőgyógyászati szakrendelés is volt heti egy-két alkalommal. A mezőgazdasági szövetkezet irodaépületében pedig ideggyógyász, diabetológus, reumatológus és immunológus-allergológus rendelt, valamint rehabilitációs részleg működött.

A nemrégiben megnyílt integrált egészségügyi központban van gyógyszertár és egy helyen találják a szakorvosokat a betegek. A fogorvosi szolgáltatás egyelőre nincs megoldva. A mintegy 600 négyzetméter alapterületű új központ községi telken, a falu szívében, az alapiskolai étkezde mellett épült fel. Egyszintesre tervezték, ám a későbbiekben emelettel is bővülhet. Előtte a nyilvánosság, mögötte pedig az egészségügyi személyzet számára létesítettek parkolókat. A projekt összköltsége 823 400 euró, amelynek 80 százalékát uniós forrásból biztosították, 15 százalék volt az állami hozzájárulás és 5 százalék a település önrésze.

(miriák)
A szerző felvétele

Top