Még bizonytalan a komáromi kosárlabda sorsaVészesen közeledik augusztus 15-e, amikor lejár a szlovák kosárlabda extraligába való bejelentkezés határideje. A korábban sikeres, az utóbbi időszakban azonban komoly anyagi problémákkal küzdő komáromi kosárlabdacsapat sorsa azonban még mindig nem dőlt el. Jelenleg úgy tűnik, a Duna-parti városban a másodosztályra van nagyobb esély, de Paulík Józsefék továbbra sem adták fel az extraligát.

A klubhoz közeli források alapján olyan információ jutott a birtokunkba, melyek szinte kizárják azt a lehetőséget, hogy a „cipőgyári” alakulat továbbra is a szlovák élvonalban próbál boldogulni. Az ok banális, az extraligára nincs meg az anyagi fedezet, ráadásul a klubnak komoly adósságai is vannak, melyek meg nem erősített információk szerint közel 100 ezer eurót tesznek ki. Természetesen erről a klub illetékeseit is megkérdeztük, de nem árulták el, hogy ez a szám mennyire közelít a valósághoz.

A városban közben az a hír kezdett terjedni, hogy Boban Tomič, az egykoron a komáromiak mezében remekül teljesítő szlovén kosárlabdázó és néhány támogatója külön úton szeretne elindulni, és egy új komáromi klubot alapítva a szlovák másodosztályban, az első ligában szeretne bizonyítani. A pletykát végül maga Paulík József erősítette meg, hiszen a basket.zoznam.sk portálnak tényként nyilatkozta, hogy a szakadás megtörtént. A teljes képhez hozzátartozik, hogy Paulík nemrég még Boban Tomičban látta a komáromi extraligás kosárlabda megmenekülését, illetve ismételt felemelkedését, de úgy tűnik, ez a munkakapcsolat nem tartott sokáig.

Paulík azt is elmondta, jelen pillanatban mindent elkövetnek azért, hogy Komárom továbbra is a legfelső osztályban szerepelhessen. Elmondása szerint fatális hiba lenne, ha ez a klub megszűnne, és azt is elárulta, hogy jelen pillanatban két külföldi támogatóval is folynak a tárgyalások. „Ígéretek vannak, és azért voltunk kénytelenek külföldi támogatók után nézni, mert Szlovákiában sajnos nagyobb pénzösszeget nem lehet beszerezni. Úgy néz ki, augusztus 15-ig van a bejelentkezési határidő, addig kell rendeznünk a kialakult helyzetet. Remélem, hogy sikerülni fog” – tette hozzá Paulík.

Jelen pillanatban tehát ember legyen a talpán, aki meg tudná jósolni, mit hoz a közeljövő a komáromi kosárlabda szerelmeseinek, de csak nagyon kevesen fogadnának arra, hogy a 2020/21-es szezonban is extraligának örvendhetnek. Megkérdeztük Weszelovszky Gábor elnököt is, aki szűkszavúan annyit mondott, hogy jelenleg még tárgyalások, egyeztetések zajlanak, és a témában csak ezek lezárulása után szeretne nyilatkozni.

(fotó: archív)

Top