Minden lakos sportolhat az új pályákon

Gúta. A város alapiskolás diákjai részére rendezett sportnap keretében adták át április 30-án az új, többfunkciós sportpályát Gútán, a Corvin Mátyás Alapiskola udvarán.

Az átadón a helyi művészi kerékpáros klub tagjai tartottak látványos bemutatót

A közel 443 ezer eurós beruházás megvalósítására a Sporttámogatási Alapnál pályáztak és nyertek 283,4 ezer euró támogatást, a fennmaradó 159,4 ezer eurót pedig a város saját költségvetéséből fedezték. A kivitelő cég a SportReal Nitra Kft. volt, amely 2023 szeptemberében, szintén egy diáksportnapot követően kezdte meg az építkezést.

Halász Béla polgármester az ünnepségen hangsúlyozta, az egész város lakosságát szolgálják majd az új sportpályák. „A sportfejlesztések terén egy fontos célt sikerült elérnünk, de folytatni szeretnénk az iskolai tornatermek felújításával, a legfőbb cél pedig egy új sportcsarnok felépítése. Bízom benne, hogy két év múlva annak átadását ünnepelhetjük” – mondta. A Sporttámogatási Alap képviseletében Ján Záhončík szólt a diákokhoz, aki olimpikonként – távgyaloglóként vett részt az 1992-es barcelonai olimpián – sportolásra, kitartó edzésre buzdította őket.

Kárpáty Ernő alpolgármester kérdésünkre elmondta, a Corvin Alapiskola korábban lebetonozott udvarának helyén öt korszerű pálya létesült, atlétikai futókörökkel kiegészítve. A pályák kilencféle sportág – kosárlabda, streetball, röplabda, kidobó, kézilabda, foci, tenisz, lábtenisz és atlétika – művelésére alkalmasak. „Készül a működési rend, amely szabályozza majd, hogy mikor használhatják a pályákat a diákok, mikor a sportklubok és mikor a széles nyilvánosság” – tette hozzá. (vkm)

A lakosokat is szolgálják majd az új gútai sportpályák

Top