Górcső alatt a csallóközaranyosi Handball

Górcső alá vesszük két, a női kézilabda ligában szereplő járási csapatunk őszi teljesítményét. Először a csallóközaranyosi Handball együttese van a porondon. 

aranyoskezilabda

Ha rátekintünk a táblázatra, a csapat tizedik helye a kívülállónak arra enged következtetni, hogy aranyosi szempontból nem sikeredett valami fényesre az őszi idény. Tény, hogy voltak olyan mérkőzések, ahol nagy arányú vereséggel hagyták el a pályát, de ezek elsősorban a sérüléseknek tudhatóak be. A csapat jónéhány idegenbeli mérkőzésén tartalékosan lépett pályára. Voltak apróbb hiányosságok is, melyeket tavasszal jó lenne valahogy orvosolni. Idegenben csak Bánovcén sikerült pontot szerezni. Voltak azonban olyan meccsek is, ahol nem sok kellett volna ahhoz, hogy egy döntetlennel, netán győzelemmel térjenek haza. Példaként a mocsonoki és a kassai kirándulást említhetnénk.

A hazai ábra már sokkal szívderítőbb. Olyannyira, hogy a gárda a saját otthonában majdnem száz százalékos lett, csak a Nyitra tudta elvinni a pontokat a Kóczán Mór Sportcsarnokból. A többiek (Sereď, Inter, Naszvad/Ímely, Nagymihályi juniorok) üres kézzel távoztak. Ezekből a meccsekből kiemelkedett a járási derbi és a pozsonyi Inter ellen aratott értékes győzelem.

Aranyoson szeretik a kézilabdát. Erre enged következtetni a csapat mérkőzéseinek a nézőszáma is. Átlagban 100–150 érdeklődő tekinti meg a Handball találkozóit, ami falusi viszonylatban elég szép szám. A Csallóközaranyos-Naszvad/Ímely őszi rangadót közel 300-an izgulták végig.

A csapat az őszi szezonban, 11 mérkőzésen, négyszer nyert, egyszer döntetlent játszott, és hatszor vesztesként hagyta el a pályát. A gólarány sajnos negatív, 271:312. A gárda gólátlaga a statisztikák szerint mérkőzésenként 24,6-os. Az aranyosiak 271 találatából Szalai Szilvia szerezte a legtöbbet, 84 gólt. Szabó Júlia 53-szor, Kasznár Marianna 33-szor talált az ellenfelek hálójába.

Az aranyosi együttes február 7-én kezdi meg a tavaszi idényt, az ellenfél Mocsonok lesz. A csapatot remélhetőleg elkerülik majd a sérülések, és teljes erőbedobással, jó játékkal örvendeztethetik meg hűséges szurkolótáborukat.

(d)

Top