Aranyérem az Összmagyar Nemzeti Diákbajnokságon

November 14-16 között Pécsett rendezték meg a X. jubileumi  Összmagyar Nemzeti Diákbajnokságot. A kézilabdaversenyben, melyben hat csapat szerepelt, Felvidékről Csallóközaranyos és Nyárasd diákcsapata képviseltette magát.

A találkozót éppen tíz esztendeje álmodta meg Kű Lajos, a Fradi egykori kiváló válogatott futballistája, a müncheni olimpia ezüstérmese, az FC Bruges BEK-döntős csapatának volt tagja. A legendás labdarúgó azt szerette volna, ha a sport segítségével határokon átívelő, politikától független kapcsolatok épülhetnek a fiatalok között, miközben a külföldön élő magyarok nemzeti összetartozási érzése is erősödhet. A program november 14-én, pénteken este ünnepélyes megnyitóval, pécsi iskolások sport- és kulturális bemutatójával indult.

osszmagyar
A sportversenyekre pedig szombat délelőtt került sor. Ekkor léptek pályára a csallóközaranyosi diáklányok is. Az első mérkőzésükön az Erdélyből származó Szováta csapatát verték 31:3-ra, majd az ugyancsak erdélyi Nyáradszereda következett. Őket 17:12 arányban győzték le. A döntő mérkőzést a nyárasdiakkal vívták. Az aranyosi diáklányok 34:22-re diadalmaskodtak, így az ő nyakukba akasztották az aranyérmeket. A torna legjobb góllövőjét és a legjobb játékosát is az aranyosi csapatban látták. Ennek folytán Pint Lilla 24 góllal a legjobb gólvágónak, míg Talian Dominika a legjobb játékosnak bizonyult.

(d)

Top