Górcső alatt a naszvadi/ímelyi Ferplast

Múlt heti számunkban a csallóközaranyosi Handball csapatának őszi produktivitását elemeztük, most pedig a Ferplast Naszvad/Ímely eredményeit és játékát analizáljuk. Örömteli hír, hogy csupán a rosszabb gólaránynak köszönhetően maradtak le az őszi elsőségről, mivel a fél szezonban még nem érvényes az egymás elleni eredmény. Így a lányok a második helyre szorultak, az azonos pontszámmal rendelkező Nyitra mögött. 

Naszvad gólvágói Klúčková Lívia, Haris Edina, Molnár BorbálaNaszvad gólvágói: Klučková Lívia, Haris Edina és Molnár Borbála

Ha rátekintünk a csapat mérkőzéseire, láthatjuk, hogy a Ferplast a bajnokság során eléggé kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott. Nyolc győzelem és három vereség az őszi mérlegük. Szerintünk bármelyik I. ligás csapat kiegyezne az ilyen, vagy ehhez hasonló eredménnyel. Az őszi szezon során az volt az érzésünk , hogy Miškovič edző védencei ott folytatták, ahol az előző idényben abbahagyták: pár mérkőzéstől eltekintve mindig esélyesekként léptek pályára. Ha leszámítjuk a nagymihályi és a trencséni „fiaskót” (az aranyosiak elleni rangadót kivéve), akkor kijelenthetjük, hogy a Naszvad/Ímely hozta a tőle várt első ligás formát. Ha figyelembe vesszük azt is, hogy a bajnokság rajtja előtt több meghatározó, sőt gólképes játékos is távozott, akkor ez a félidei „ezüstérem” még fényesebben ragyog.

Tudvalevő, hogy már rég-óta komoly szakmai munka folyik a naszvadi/ímelyi kézilabda szakosztály berkein belül, melynek egyik kicsúcsosodása a tavalyi szlovák bajnoki cím elhódítása, és az idei őszi szezon sikere volt. A találkozók során több mint 300 góllal terhelték meg ellenfeleik hálóját, ami mérkőzésenként közel harmincas gólátlagnak felel meg. A meccseken általában nagyon jól védekezett a csapat. Ez főleg a Bureš Nikolett, Haris Edina, Molnár Borbála, Klučková Lívia által alkotott belső négyesnek volt köszönhető. Remekeltek a kapusok is, Haris Lucia és Harcsa Szimona átlagon felül teljesített, csakúgy, mint a gólgyárosok: Haris Edina, Klučková Lívia és Gál Szabina. Sokat hozzátett az őszi sikerhez Haris Alexandra, Olajos Milada, Kósa Tímea fegyelmezett játéka, és a fiatalok (Mahor Csilla, Mlinkovics Bettina, Rajkó Annamária, Miškovič Klaudia) bátorsága is.

A csapat 309 találatából Haris Edina jobbátlövő egyedül vállalt 97-et, de a többiek sem panaszkodhatnak: Klučková Lívia 76 gólt, Molnár Borbála 27-et, Fujasová Zuzana 24-et, Gál Szabina pedig 22 találatot szerzett.

A naszvadi női kézilabdasport az utánpótlással sem áll hadilábon. A fiatal és az idősebb diáklányok is egyre jobb eredményeket produkálnak, ez pedig mindenképpen biztató lehet a jövőt illetően. A klubnak ráadásul nagyon jó a kapcsolata a WHIL-ben szereplő vágsellyei Duslo csapatának vezetőségével, ezért a jövőben további segítségre is számíthatnak.

(d)

Top