Március végén választanak Perbetén

Március 25-én tartják az időközi polgármester-választást Perbetén. Zsitva Norbert jelenlegi polgármester jelezte, a Szövetség színeiben most is indul a tisztségért.

Mint megírtuk, az őszi önkormányzati választásokon Héger Rudolf független polgármesterjelölt kapta a legtöbb voksot. Vagyis a perbeteiek őt választották meg polgármesterüknek, míg a második helyen Zsitva Norbert jelenlegi polgármester végzett – a további három független jelölt csekély számú szavazatot szerzett.

Csakhogy a győztes jelölt az új önkormányzat alakuló ülése előtt közölte, egészségügyi okok miatt nem veszi fel sem polgármesteri, sem képviselői mandátumát. Ezért Perbete újabb polgármester-választást kiírását kérvényezte – ennek lezárultáig Zsitva Norbert marad a község élén.

Boris Kollár, a szlovák parlament elnöke december második felében döntött arról, hogy március 25-én tartják az újabb választást Perbetén – csak a polgármester-választást kell megismételni. A község élére pályázóknak január 24-ig kell leadni jelölőíveiket – függetlenek esetén a szükséges számú támogató aláírással együtt. Egyelőre csak Zsitva Norbert polgármester indulása tűnik biztosnak. „Rengeteg olyan építkezés, projekt van folyamatban, illetve előkészítés alatt, amit az előző választási ciklusban kezdtünk el – ezek összértéke 22 millió euró. Szeretném, ha ezek az előkészített beruházások meg is valósulnának, ezért pályázok majd újra a község élére. Perbetének arra van szüksége, hogy nyugodt kerékvágásban, előre haladjanak a dolgok“ – nyilatkozta korábban a hivatalban lévő polgármester, aki márciusban is a Szövetség jelöltjeként méretteti meg magát.

(cs)

Top