Indulhat az új stadion építése

A képviselők végleg jóváhagyták, hogy a komáromi futballklubnak bérbeadják a helyi stadiont, a hozzá kapcsolódó épületeket és területeket abból a célból, hogy 5,6 millió eurós magyarországi támogatásból egy korszerű új stadiont, egy teljes sportkomplexumot építsen ki.

g0001-e1537434827439
A szeptemberi testületi ülésen hosszú huzavona után sikerült tisztázni a támogatás lehívásával, illetve az új stadion jövőbeni működtetésével kapcsolatos részleteket, és a képviselők egyhangúlag támogatták, hogy a Komáromi Football Klubhoz (KFC) kerüljön a kérdéses ingatlanok használati joga. A klub jelképes 1 euróért, 20 évre kapja bérbe a városi területeket. Mivel a magyar kormány által megítélt támogatás kedvezményezettje nem a város, hanem a futballklub, erre a lépésre szükség volt ahhoz, hogy a KFC meríthesse a támogatást, és megkezdődhessen a stadion újjáépítése.

Múlt csütörtökön a képviselők gyakorlatilag vita nélkül, egyhangúlag szavazták meg a KFC kérvényét, egy nappal később pedig a város vezetése és a klub képviselői alá is írták azt a szerződést, mely az érintett városi telkeket és ingatlanokat bérbeadja a KFC-nek.

IMG_2562

Komárom városa ezzel végleg zöld utat adott a stadionos beruházásnak. Most már a futball­klub és a magyar fél aláírhatják a támogatási megállapodást. Ezt követően férhet majd hozzá a megítélt pénzösszeg első részletéhez a KFC.

-cs-

Zöldet kapott az új komáromi stadion

Top