Ügynökmúltat kifogásol az MKP

KOMÁROM. A Magyar Közösség Pártja (MKP) komáromi helyi szervezete a KOMVaK új vezető tisztségviselőinek visszahívását, továbbá a városi tulajdonú vízmű mélyreható és független átvilágítását szorgalmazza. Fekete Ferenc helyi elnök ebben látja a gazdasági problémák gyors és hatékony kezelését, miközben ennek némileg ellentmondva „nagy valószínűséggel menthetetlennek“ nevezte a cég gazdasági helyzetét.

mkpkomarom

A városi pártszervezet elnöke, Fekete Ferenc múlt heti sajtótájékoztatóján elsősorban a KOMVaK igazgatótanácsának két tagjával kapcsolatban emelt kifogásokat. Rámutatott arra, hogy Ruman Patrik – aki január óta az igazgatótanács elnöke, két hete egyben igazgató is – korábban a Szlovák Információs Szolgálatnak (SIS) dolgozott. Korpás Péter igazgatótanácsi taggal kapcsolatban pedig elfogadhatatlannak nevezte, hogy a múltban a kommunista állambiztonsági hatóság, az ŠtB együttműködő tisztje volt. Úgy vélte továbbá, hogy az igazgatótanács elnökének decemberi megválasztása minimum etikátlan módon történt, mivel hirtelen terjesztették a testület elé, de szerinte törvényességi kételyek is felmerülnek. Szerinte az elmúlt időszakban egy legalább 13 fős képviselői csoport döntései és érdekei érvényesülnek a vízművel kapcsolatban.

Hangsúlyozta, egy végső határt is túllépett az önkormányzat és a polgármester azzal, hogy lehetővé tette, hogy idén több százezer euró városi pénzt fordítsanak a vízmű konszolidációjára. Minden törvényes eszközt meg akarunk ragadni annak érdekében, hogy a „közpénzszivattyút“ megakadályozzuk – fűzte hozzá Fekete Ferenc, aki szerint egy alapos átvilágítás, a mulasztások feltárása után a polgármester például csődvédelmet kérhetne a KOMVaK-ra.

Kérdésünkre, hogy a helyi MKP támogatná-e magánbefektető bevonását a vízműbe, leszögezte: elleneznek mindennemű privatizációt, legfőbb céljuk, hogy a vízvagyon a városé maradjon – egyébként minden megszólaló párt, frakció, csoport és képviselő a KOMVaK városi tulajdonban maradása mellett van, mégis állandó a vita a vízművet vezető személyek kapcsán, és mindenki a másik (vagy éppen harmadik) oldalról feltételezi, hogy privatizálni szeretné a céget.

(cs)

Top