Nézze meg, milyen lesz a Komáromi Korzó!Nagyjából másfél év múlva nyílhat meg az új bevásárlóközpont, melyben ismert, de a környéken hiányzó márkák üzletei kapnak majd helyet. A beruházás fontos eleme, hogy a Komáromi Korzó/Korzo Komárno névre keresztelt központ a bevásárláson túl szabadidős és szórakozási lehetőségeket is kínáljon a családoknak.

Mint korábban megírtuk, egy újabb üzletsor épülhet Komáromban a Pozsonyi út környékén, a tavaly év végén megnyílt új Lidl áruház tőszomszédságában, a Jedlik utcán. A szóban forgó területet idén februárban vásárolta meg egy komáromi vállalat.

Miroslav Lopata, a beruházást megvalósító Korzo Komárno s.r.o. vállalat ügyvezető igazgatója további részleteket árult el a projektről. Hangsúlyozta: egy újabb üzletközponton túlmutató fejlesztést terveznek a város új bevásárlónegyedében.

„Tervünket kidolgoztuk, látványterveink elkészültek, az alapkoncepció már nem változik, azonban az összes részletről még nem döntöttünk. Csak azt követően kerül erre sor, hogy megállapodtunk jövőbeni bérlőinkkel, hiszen az ő igényeikre és kívánságaikra is tekintettel kell lennünk. Jelenleg két variáns van a kalapban“ – tájékoztatott. Annyi bizonyos, hogy az új bevásárlóközpont a Komáromi Korzó – Korzo Komárno nevet viseli majd.

02_Korzo_KN

Több mint üzletközpont

Valószínűleg 7-9 üzlet kap majd helyet az épületben. „Természetesen parkolókat is kialakítunk – pontos számot egyelőre nem mondanék, de nagyvonalúak leszünk a mennyiség terén. Koncepciónk lényege, hogy ne csak egy újabb üzletközpontot hozzunk létre, hanem egy olyan helyet, ahol az emberek, családok kellemesen és hasznosan tölthetik el idejüket. Tehát szabadidős tevékenységre is nyílnak majd lehetőségek“ – közölte érdeklődésünkre Miroslav Lopata.

Jelenleg arra várnak, hogy Komárom képviselő-testülete végleg jóváhagyja az új városfejlesztési tervet – erre idén tavasszal kerülhet sor, előreláthatólag április második felében. Csak ezt követően kerülhet sor az építkezés engedélyeztetési folyamatának elindítására, majd ha rendben lezárul, magára az építkezésre.

03_Korzo_KN

Nem kell majd Győrbe menni

„Úgy vélem, a jövő évi karácsonyi bevásárlásokat már nálunk is megejthetik a komáromiak“ – mondta az üzletember, aki arra a kérdésre, hogy milyen üzletek érkeznek majd a Komáromi Korzóba, egyelőre kitérő választ adott. „Tényleg sajnálom, de konkrét neveket most még nem mondhatok. Annyit elárulok, hogy a komáromiak nem fognak csalódni, mivel olyan ismert és népszerű márkák várják majd őket, amelyek eddig hiányoztak régiónkból, és most még Győrbe, vagy még távolabbi városokba kell utaznunk, ha ezeket keressük.“

„Azért választottuk ezt a területet a beruházásra, mert a környéket Komárom új gazdasági központjának tartjuk. Figyelembe vettük azt is, hogy a közelben épül fel az új híd, és egyszer remélhetőleg nem messze vezet majd a város elkerülő útja is“ – válaszolta a területválasztás okait firtató kérdésünkre. A kétnyelvű feliratok kapcsán Miroslav Lopata kijelentette, a magyar anyanyelvű vásárlók éppen annyira fontosak számukra, mint a szlovákok, ezért ahol lehetőségük lesz rá, kétnyelvű feliratokat használnak majd.

01_Korzo_KN


A beruházást megvalósító Korzo Komárno s.r.o két komáromi vállalkozóhoz köthető, Miroslav Lopata mellett Hodúr Tamáshoz – ők a vállalat tulajdonosai egyenlő részben, egyúttal az ügyvezető igazgatók is.

Hodúr Tamás a légkondicionálással foglalkozó, Szlovákiában és Magyarországon is jelenlévő COM-KLIMA vállalat vezetője és tulajdonosa. A cég székhelye, raktárai a tervezett üzletközpont közvetlen közelében találhatók. Ő áll a Seko Center, illetve a volt SAD irodaház felújítása mögött is, utóbbi ma már a BC1 nevet viseli.

Miroslav Lopata a Gadóci úton található StartUp vállalkozói inkubátort működtető cég vezetője is egyben, egyúttal résztulajdonosa a Premier Consulting EU vállalatnak, mely különböző beruházási projektek irányításával foglalkozik országszerte.


(Csaba Ádám)

(Cikkünk a Delta március 13-i számában jelent meg)

Kapcsolódó cikkeink:

Új üzletsor épül Komáromban

A fejlesztésre szavaztak

Üzletsor és ipari zóna az újvári főút mentén

Bevásárlónegyed a város szélén

Top