Üzletsor és ipari zóna az újvári főút mentén

KOMÁROM. Az ALTAGRIC Reality egy új projekt mene­dzselésébe fogott bele: az Érsekújvárból Komáromba vezető főút mentén fekvő 20 hektáros beépítetlen terület kihasználására készítenek terveket, melyek szerint az út mentén üzletek épülnének, beljebb pedig ipari tevékenységre alkalmas területet alakítanának ki. Arra is választ kaptunk, hogy mi a helyzet a város másik szélén kialakítás alatt álló ipari zónával, illetve bevásárlónegyeddel.

ipari

Józsa Lajos, a Merkury Market mögötti, Jedlik Ányos utca melletti terület menedzselésével megbízott ingatlaniroda vezetője néhány új fejleményről számolt be. Már korábban megírtuk, hogy a nagyjából 7 hektáros terület egy részét már nem ipari telekként kezelik, az utcához közelebb eső részeken áruházak, boltok nyílhatnak a jövőben, ezzel az egész környék még inkább bevásárlónegyeddé válhat. Az irodavezető elmondta, egy komáromi befektető szeretne egy üzletsort építeni egy 1,1 hektáros telken, a közelben található Family Centerhez hasonlót. Közvetlenül mellette is egy áruház épülhet a közeljövőben. Bár ezt egyetlen érintett sem erősítette meg, úgy tudjuk, a Lidl üzletlánc itt egy másik, a meglévőnél nagyobb áruházat nyitna.

A terület fennmaradó része továbbra is ipari befektetőkre vár, az üzletekhez közel csakis könnyűipari tevékenység végezhető, távolabb, mintegy 3 hektáron pedig akár nehézipari jellegű üzemek is megtelepedhetnek. Józsa Lajos elmondta, folyamatosak a tárgyalások a potenciális beruházókkal, jelenleg két komoly külföldi érdeklődő van – egy svájci, továbbá egy német autóipari vállalat, melyek a tágabb régió autógyárainak lennének beszállítói. A város és az állami SARIO ügynökség is serényen lobbizik azért, hogy végül Komáromba települjenek a gyárak – fűzte hozzá.

Üzletsor az újvári főút mentén

Mint megtudtuk, az ingatlanügynökség egy hasonló projektet készít elő Komárom közvetlen határában, az érsekújvári főút mentén – pontosabban az izsai letérőtől, benzikúttól, kertektől a város irányába húzódó, beépítetlen 20 hektáros területen, a városba vezető út jobb oldalán. Egyelőre még csak a tervezési szakasz elején járnak, azonban a tulajdonosokkal összhangban azt szeretnék, ha az út mentén, 100 méteres szélességben üzletek épülnének, ezek mögött egy szélesebb sávban könnyűipari, illetve további kereskedelmi célú vállalatok telepednének meg, míg a Vág folyó árvízvédelmi gátjához legközelebb klasszikus ipari tevékenység is folyhatna. Józsa Lajos hangsúlyozta, figyelnek arra, hogy a szomszédos kertek tulajdonosait ne zavarják majd a jövőbeni tevékenységek.

(cs)

(Cikkünk a Delta február 27-i számában jelent meg)

Kapcsolódó cikkek:

Ipari park Komáromban?

Bevásárlónegyed a város szélén

Top