Utalták a Bethlen-pénzt

Hétfőn utalták a Szülőföldön magyarul! nevelési, oktatási, valamint tankönyv- és taneszköz támogatást, melynek összege 55 euró, és idén 46 ezer magyar óvodás és iskolás kapta meg. Kedd reggel az OTP Bank komáromi fiókja előtt már kisebb sor kígyózott – az emberek többsége a támogatás felvétele miatt érkezett.

bethh

Minden olyan szülő részesülhet az oktatási-nevelési támogatásban, akinek gyermeke magyar tannyelvű oktatási intézményt – óvodát, alap- és középiskolát – látogat Szlovákiában, és április 24-ig benyújtotta igénylését. Az OTP Bank október 19-én utalta a Bethlen Gábor Alapból biztosított támogatást a jogosult pályázók számlájára. Azon pályázók, akik a pályázat benyújtásáig nem nyitottak számlát az OTP Bankban, 2015. október 19. és december 31. között készpénzben vehetik át az ösztöndíjat a lakhelyükhöz legközelebbi OTP bankfiókban. A bankban a szülő jóváhagyást adhat ingyenes számlanyitáshoz, amelyet – ha újra pályázik – a következő évi ösztöndíj fogadására használhat majd.

Az ösztöndíj-pályázatot lebonyolító Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége arról tájékoztatta lapunkat, hogy a megítélt támogatás összege 55 euró. Idén mintegy 46 006 pályázó részesül nevelési, oktatási, valamint tankönyv-és taneszköz támogatásban, továbbá 130 egyetemista hallgatói támogatásban. Utóbbi összege 10 euró, és azok a nappali tagozatos hallgató pályázhattak rá, akik Szlovákiában működő felsőoktatási intézményben legalább részben magyar nyelven végzik alap vagy magiszteri tanulmányaikat.

(cs)

Top