Újra játszóteret nyernének a komáromiak

Komárom városa idén is benevezett a Žihadielko (Fullánkocska) elnevezésű versenybe, melynek során az internetes szavazatok döntenek arról, hogy hol épüljön fel új játszótér. Az elmúlt két évben nem gyűlt össze elég voks, most viszont Komárom kategóriájának első helyén áll, ami bizakodásra adhat okot. Ógyalla ugyancsak benevezett idén is, ám nem rajtolt túl jól.

jatszoter

Múlt hétfőn indult és február végéig tart az internetes szavazás, melynek lezárultával összesen 10 játszóteret épít országszerte a Lidl üzletláncot üzemeltető társaság. Ahogy tavaly, Komárom és Ógyalla idén is bekapcsolódott a Žihadielko (Fullánkocska) elnevezésű versenybe. Ha kategóriájukban az első két hely valamelyikén végeznek – azaz a legtöbb internetes szavazatot gyűjtik –, egy-egy játszóteret nyernek.

Tavaly ez sajnos nem sikerült egyik komáromi járásbeli városnak sem, most Komáromnak erre egész jó esélye van. Bár (1-2 ezer lakost tévedve) a legnagyobb városok kategóriájába sorolták, ahol olyan jóval népesebb városokkal kell megküzdenie, mint Nyitra, Zsolna vagy éppen pozsonyi városrészek, a verseny rajtját nagyon jól kapták el a komáromiak, hiszen az első helyen állnak egy hét letelte után. A szavazók azonban nem lankadhatnak, mivel a népesebb városok sokkal könnyebben hajrázhatnak a hátralévő 5 hétben.

Szavazni a verseny weboldalán, a zihadielko.lidl.sk oldalon lehet február végéig, alapesetben minden nap egyszer, de egy játékkal játszva akár kétszer is. A szavazáshoz e-mail cím megadása, vagy facebook profil szükséges, illetve regisztráció, amely egyszeri SMS-ben történő megerősítéssel zárul. (Egy facebook-csoportot is létrehoztak a komáromiak, ahol segítséget is nyújtanak, ha valakinek valamilyen gondja akad a szavazással.)

A nyeremény egy-egy játszótér 2 és 12 év közötti gyerekek számára, amely magába foglal például egy minivárat, kis házikót, homokozót, körhintát, libikókákat – minden elem a Maja, a méhecske című ismert rajzfilm motívumait viseli magán. A játszótérhez padok és kerékpárállvány is tartozik, egy játszótér értéke nagyjából 80 ezer euró. A versenyben csak olyan városok vehetnek részt, ahol a Lidlnek legalább egy áruháza van.

Csak a komáromiak – és ógyallaiak – összefogásán múlik, hogy lesz-e új játszótér valamelyik városban. A verseny győzteseit március 14-én hirdetik ki, és az év folyamán a Lidl meg is építi a játszótereket.

(cs)

(Cikkünk a Delta január 23-i számában jelent meg.)

Top