Új multifunkciós sportpályát kapott a gimnázium

KOMÁROM. Szeptembertől már egy új kültéri sportpályán edzhetnek a Selye János Gimnázium diákjai. A magyar gimnázium egész udvara megújul, 21. századi, modern pálya készül 107 ezer euróból.

DSC_0048

Miután a gimnázium fenntartója a megye, a Nyitra Megyei Önkormányzat közgyűlése döntött a fejlesztésről. A közbeszerzést a nyitrai Sportreal Kft. nyerte, melynek már van hasonló tapasztalata az új multifunkciós sportpályák építése terén. Az építkezés oroszlánrésze már megvalósult, de kisebb utómunkálatok még zajlanak a gimnázium udvarán.

Andruskó Imre igazgató elmondta, a pálya központi részére műfűszőnyeg került, körülötte tartán futópályát alakítottak ki, de térköves járdákat is, továbbá egy kis parkos részt. Az egész udvar új, tetszetős külsőt kap. A központi részen kézilabdapálya, streetballpályák – 6 palánkkal, teniszpálya kapott helyet, a talajba süllyeszthető hálótartó oszlopokkal.

DSC_0017

A tanévkezdésre teljesen elkészül a multifunkciós sportpálya, a diákok egy focimeccsel veszik birtokba szeptember 5-én, majd szeptember 9-én pedig a Generációk Találkozója keretében újabb meccsre kerül sor. A hivatalos átadás valamikor ősszel lesz.

DSC_0045

Komárom másik megyei fenntartású gimnáziuma, a szomszédos szlovák tannyelvű Ľ.J. Šulek Gimnázium is egy komoly beruházásnak örülhet. Egy éven belül, 808 ezer euróból kicserélik az ajtókat, ablakokat, felújítják az épület homlokzatát, továbbá szigetelik is. A munkákat közbeszerzés útján a komáromi Darton Kft. nyerte el, de várhatóan csak hónapok múlva kezdődnek meg. Andruskó Imre megjegyezte, lobbizni fognak a megyén annak érdekében, hogy hasonló nagyszabású felújítás a magyar gimiben is megvalósulhasson. A Šulek Gimnázium némileg kisebb sportpályája már korábban megújult.

(csá)

Top