Szavazzunk és nyerjünk játszóteret!

KOMÁROM/ÓGYALLA. Csak a komáromiak és ógyallaiak összefogásán múlik, hogy lesz-e modern játszótér a két városban. Ha elegendő online szavazat érkezik a Lidl üzletlánc versenyének keretében, akár mindkét helyen megépülhet.

jatszoter

Múlt héten elindult az internetes szavazás, melynek lezárultával összesen 10 játszóteret épít országszerte a Lidl üzletláncot üzemeltető társaság. Ahogy tavaly, Komárom és Ógyalla idén is bekapcsolódott a Žihadielko (Fullánkocska) elnevezésű versenybe. Ha kategóriájukban az első két hely valamelyikén végeznek – azaz a legtöbb internetes szavazatot gyűjtik –, egy-egy játszóteret nyernek.

Tavaly ez sajnos nem sikerült egyik komáromi járásbeli városnak sem, most Komáromnak erre kicsit nagyobb esélye van: a városok népessége szerinti kategóriákat ugyanis átszabták, és a város a legnépesebb kategóriából átkerült a másodikba, a 35 ezer és 23 ezer lakos közötti csoportba. Komárom cikkünk írásakor a 4. helyen áll, és bizony bele kell húzni a lakosoknak azért, hogy az első két hely valamelyikére kerüljön – ez most valóban csak az egyszerű emberek összefogásán múlik. Ógyalla pillanatnyilag a 7. pozícióban található. Szavazni a verseny weboldalán, a zihadielko.lidl.sk oldalon lehet február végéig, minden nap egyszer – email cím, vagy facebook profil segítségével.

A nyeremény egy-egy játszótér 2 és 12 év közötti gyerekek számára. Magába foglal például két minivárat, homokozót, körhintát, libikókát – minden elem a Maja, a méhecske című ismert rajzfilm motívumait viseli magán. A játszótérhez padok és kerékpárállvány is tartozik, egy játszótér értéke nagyjából 80 ezer euró. A versenyben csak olyan városok vehetnek részt, ahol a Lidlnek legalább egy áruháza van.

A verseny győzteseit márciusban hirdetik ki, és az év folyamán megépülnek a játszóterek.

(d)

(Cikkünk a Delta január 23-i számában jelent meg.)

Top