Szabadtéri Színészmúzeum nyílik KomárombanHuszonkét elhunyt színművész fotója kerül speciális, megvilágított táblákon a Semmelweis Ignác Egészségközpont melletti parkba, a Kultminor és szponzorok támogatásával.

„Márciusban kezdtük a szervezést – tudatta Szabó Csilla, a győztes pályázatot benyújtó EVENT nonprofit szervezet elnöke. – Valamennyi lépésbe bevontuk Lőrincz Margit színművésznőt, ötletgazdát. 12 ezer eurót nyertünk a projektre, ami nem volt elég a kivitelezésre, így szponzorok segítségét kértük és az EVENT is támogatta a szabadtéri színészmúzeum létrejöttét.” A parkban már zajlanak a munkálatok. Huszonhét oszlopot készítenek elő, egyelőre 22 kép kerül ki Lőrincz Margit válogatása alapján. „Pozsonyban készítik a vízálló képeket és a két információs táblát, amelyek közül az egyiket a színház előtt, a másikat a park bejáratánál helyezünk ki” – árulta el Szabó Csilla.

Lőrincz Margit színművésznő boldog, hogy régi vágya végre teljesül. „Negyven éve tervezem, hogy emléket állítok azoknak a volt kollégáknak, akik már nincsenek közöttünk. Valamiért sosem sikerült, pedig megérdemlik, mindegyikük teljesítette, amit vállalt” – nyilatkozta lapunknak az 1994-ben nyugdíjba vonult színésznő hozzátéve, nagy hálával tartozik Szabó Csillának és Koczkás Andrea ügyvédnek fáradozásukért. „Ha nincs Szabó Csilla, aki végig tartotta bennem a lelket, színészmúzeum sincs” – fogalmazott a színház örökös tagja. A fényképek a Komáromi Jókai Színház archívumából valók. Nagy köszönet illeti Varga Emese művészeti vezetőt, aki munkájával hozzájárult, hogy a fotók méltó módon kerüljenek az érdeklődők elé.

A Tarics Lőrincz Margit Szabadtéri Színészmúzeum átadóünnepségét október 29-én, pénteken 16 órakor tartják.

(szél)
(Cikkünk a Delta eheti számában jelent meg.)

Top