Sirály 2: egy 21. századi kollégiumSajtótájékoztatón tudatta múlt kedden jelenlegi és jövendő hallgatóival a Selye János Egyetem, hogy a távolabbról érkezők számára kulturált szálláslehetőséget tud biztosítani. A Sirály 2 igazi 21. századi kollégium lett. A hallgatók elszállásolása mellett, egyéb tervei is vannak az új épületszárnnyal az egyetemnek.

SONY DSC

„A Sirály 2 kapacitása lehetővé teszi, hogy egyetemünk az eddiginél is intenzívebben nyisson a konferencia-turizmus irányába” – tudatta Petheő Attila sajtóreferens. „Az elmúlt három hétben közel 150 vendége volt már a Sirály 2 kollégiumnak, három nemzetközi konferencia meghívott résztvevőit szállásoltuk el itt, amit nagy megelégedéssel fogadtak. Egyetemünk a szlovákiai konferencia-turizmus egyik központja lehet, hiszen van konferencia­termünk, és több partnerprojektben veszünk részt. A városnak, a civilszervezeteknek, a cégeknek teljes konferencia-szolgáltatást tudunk ezután nyújtani” – tette hozzá a sajtós.

SONY DSC

A Sirály 2 létrejöttéről elmondta, a Magyar Országgyűlés tavaly nyáron hozott határozatával 1,085 milliárd forintos (közel 3,5 millió eurós) támogatást szavazott meg a Selye János Egyetem részére a Sirály 2 kollégium megvásárlása céljából. Az összeg 2017. szeptember 26-án érkezett meg az egyetem számlájára. Az épület értékének megállapítására szakértői vélemény is készült; az épület ebben megfogalmazott értéke 4,115 millió euró volt. Az Intekom Kft.-vel tavaly november 22-én kötötték meg az adásvételi szerződést, ezt követően került az egyetem tulajdonába.

duba_attila

„Az épület hétemeletes, berendezve vette meg az egyetem” – ismertette Duba Attila, a kollégium igazgatója. „Egy emelet kapacitása 59 férőhely. Egy-egy emeleten 21 szoba található, egy közös tanulószoba és konyha. A teljes kapacitás 354 férőhely” – sorolta az adatokat.

A Sirály 2 kollégiumban járva megállapíthattuk, a szobák valóban megfelelnek a kor követelményeinek, sőt a kényelem szempontjából igyekeznek valóban a maximumot nyújtani.

SONY DSC

„Az alagsorba a tanárképző kar irodái kerülnek, és lesz egy terem, ahol előadásokat tarthatnak, tekintve, hogy terveink szerint az ősszel népművészeti együttes alakul, és felújítja tevékenységét a színjátszó csoport is” – említette meg az egyetem sajtóreferense, hangsúlyozva, hogy az egyetem célja egy élhető kampusz kiépítése. „A megvalósítás állomásai voltak az öt éve létrehozott sportpálya, a parkosítás, a padok kihelyezése és most ennek a minden tekintetben korszerű kollégiumnak az átadása” – tette hozzá Petheő Attila.

(bárány)

Top