Nyugodt légkört szeretnék teremteniZemkó Margit hosszú éveken keresztül vezette járásunk legkisebb városát. Az önkormányzati választásokon már nem indult a polgármesteri székért, s 10 jelölt közül az MKP-s Basternák Ildikónak szavaztak a lakosok bizalmat. Ógyalla új vezetőjét a terveiről kérdeztük. 

basild

Milyen volt a választások menete?
A kampány idején minden normális mederben zajlott, azonban a választások napján már paprikásabb volt a hangulat. Azt a kívülállók is láthatták, hogy Ógyalla választási eredménye az utolsók közt jelent meg a Statisztikai Hivatal honlapján, mivel többször újraszámolták a szavazatokat. Különösen az egyik körzetben volt nagyobb fennakadás, ahol két esetben még a rendőrséget is kihívták. Ezen a helyen az egyik jelöltnek is sikerült borzolni a kedélyeket. A részvétel viszonylag alacsony volt, 47 százalék körüli, azonban ez a tendencia sajnos a legtöbb városban észlelhető volt.

Meglesz a támogatás a testületben, hiszen a 11-ből csupán 4 képviselő MKP-s?
Ezzel kapcsolatosan bizakodó vagyok, mivel több független irányából is nyitottságot érzek, és más pártok jelöltjei is együttműködési szándékot mutatnak. Vannak bizonytalan pontok, de a többség megszerzése a jó ügyek érdekében nem látszik problémának.

Eldőlt már, hogy ki lesz az új alpolgármester és a hivatalvezető?
Az alpolgármester kérdése még nyitott, de valószínű, hogy nem az MKP soraiból kerül ki. Ezzel is nyitni szeretnénk, hogy a város vezetése jobban tükrözze a lakosság összetételét, ami sokszínű. A hivatalvezető személyéről már van elképzelésem, de még zajlanak a tárgyalások, ezért erről még nem árulhatok el részleteket. A december 12-i alakuló ülésig a legtöbb részlet biztosan összeáll.

Mit folytatna az előző vezetés terveiből és min változtatna?
Nehéz erre ilyen tömören válaszolni, de talán annyit mondhatok, hogy biztosan folytatjuk az ipari park fejlesztését és a csatornázási programot. Amin biztosan változtatnák, az a városi rendőrség működése és a lakosok kiszolgálása a hivatalban.

Ógyallán az elmúlt években előfordult komoly incidens a roma lakossággal, és sok lakos fontosnak találná, hogy ezen a téren történjen valami.
Úgy gondolom, hogy ebben az ügyben lépni kell. Határozott fellépést szeretnék, de természetesen a törvényes keretek közt. Ennek kapcsán még azt is hozzátenném, hogy általánosságban nyugodt légkört szeretnék teremteni minden téren. Korábban voltak politikai viharok is, de távol áll tőlem a bosszú, a békés építkezésre törekszem.

Mi az, amit meg szeretne valósítani a 4 év alatt?
Szeretnénk a jégpályát befejezni és a szabadidőparkot is kiépíteni. Azon leszünk, hogy megvalósuljon egy multifunkcionális sportközpont, a központi tér is új arculatot kapjon, de természetesen a bérlakásokról és az utak állapotáról sem akarunk elfeledkezni. Sok tervünk van, azon leszünk, hogy a legtöbbet meg tudjuk valósítani.

(kb)

 

Top