Nagy játékosmozgás várható a KFC-ben

Bő egy hónap múlva, március 10-én kezdi meg a második ligában a tavaszi “hadjáratát” a KFC, a csapaton belül pedig jelentős változások várhatók. Már most több, mint fél tucat távozóról tudni, de a klub gőzerővel dolgozik a gárda megerősítésén. Többek között erről is beszélgettünk Cséplő Gyula csapatvezetővel.

kfcSamir Nurkovics, Cséplő Gyula és Mészáros Ádám

• Úgy hírlik, a távozók névsora hosszú. Konkrétan kikről van szó?

– Patrik Šurnovský Nyitrára, Adam Fronc pedig a Slovanba tért vissza. Mihajilo Popovič Szakolcára távozott, de tavasztól Aleksandr Luzin és Szikonya Dávid sem lesz a csapatunk tagja. Lukáš Duda és Izet Arjulahu is távozik.

• Kik azok, akiket a jelenlegi csapatból maradásra bírtak?

– Nagyon fontos, hogy Mészáros András és Domonkos Kristóf is marad. Marcel Ondruš, Samuel Antálek és Roman Zemko eddig a Slovantól kölcsönben voltak nálunk, most viszont véglegesen leigazoltuk őket. A csapat gólvágója, Samir Nurkovič tavasszal is Komárom színeiben lép pályára.

• Ez viszont önmagában kevés lesz, nyilván új arcokat is láthatunk majd.

– Így van. Nagy valószínűséggel a nagyszombati származású tehetséges Újlaky testvéreket, Dominikot és Eriket is leigazoljuk. Peter Lubčo és Martin Šimko Zólyomból érkeznek hozzánk, de az egykori szlovák válogatott Pinte Attila fia, Patrik is csatlakozik hozzánk, mégpedig a Haladástól, kölcsönbe. A 22 éves Daniel Valach is nagy hasznunkra lehet, ő egy osztrák csapattól érkezik.

• Olejník edző szereti a fiatalokat bedobni a mélyvízbe, ráadásul úgy tudjuk, a klub alacsonyan szeretné tartani a csapat átlagéletkorát…

– Abszolút. Ezért is örömteli, hogy az U19-be is sikerült olyan arcokat igazolni, akik a nagycsapat hasznára is válhatnak. A 18 éves komáromi Krén Bálint Győrből tér vissza hozzánk, és ugyanebből a csapatból érkezik a szintén 18 éves nigériai tehetség, Michael Naumeka.

• Jól hangzik, de nem lesz ez még mindig egy kicsit kevés?

– Természetesen még további játékosokkal is tárgyalunk, bízom abban, hogy sikeresek leszünk és érkezik még néhány focista. Dunaszerdahelyről Martin Rymarenko is velünk készül, majd eldől, hogy marad-e. Jelenleg nagyjából 18-an vannak az edzéseken, ezt a számot minimum 20-ra szeretnénk feltornázni.

• Született néhány pletyka arról is, hogy Goran Matič visszatér.

– Ezt határozottan cáfolom.

• Mit vár a tavasztól?

– Szerintem az idény elejére összeáll egy olyan csapat, mely a bajnokság végén a legjobb hat között fog végezni. Nem foglalkozunk egy esetleges bajnoki cím lehetőségével, az egyetlen célunk, hogy a pályán a lehető legjobb teljesítményt nyújtsuk és a tabellán minél feljebb végezzünk.

– Addig viszont még nagyjából egy hónapos felkészülés következik. Edzőmeccsek?

– A héten Dunaszerdahelyen edzőtáborozunk, ahol kedden felkészülési meccset is játszunk a Videoton második csapatával. Ezután szombaton Olomoucba utazunk, ahol a Sigmával csapunk össze. Február végén egy másik edzőtábor is tervben van, a csapat Felcsúton lesz öt napig, ahol a Puskás Akadémia ellen is a pályára lépünk. A felkészülés ezzel véget is fog érni, remélhetőleg készen fogunk állni a tavaszi menetelésre.

KGD

(Cikkünk a Delta február 5-i számában jelent meg.)

Top