Mesét mondtak a Kossuth Rádióban

Marcelháza/Dunaradvány.  Ha egy pillanat alatt elvarázsolod a hallgatóságod a meséddel, akkor te vagy a mi hősünk! –  Az MTVA 2013 őszén ismét meghirdette „A nagy mese“ versenyt, amelyre  6-18 éves magyar (Magyarországon és külhonban élő) gyerekek és fiatal mesemondók jelentkezhettek.

Minden beérkezett pályaművet zsűri bírál el, a legjobb 77 mesét majd a közönség elé tárták, akik szintén kiválasztották kedvencüket. A legügyesebb mesemondók amellett, hogy értékes ajándékokkal lettek gazdagabbak, lehetőséget kaptak arra, hogy az MTVA stúdiójában profi körülmények között mondhatták el meséjüket, és így saját magukat hallhatták vissza a Kossuth rádió esti mese sorozatában.

kossuthradio
Augusztusban a marcelházi harmadik osztályos Naňo Nimród (felkészítő pedagógusa Lancz Ildikó) „A Végtelen mesét“ és „A rossz asszony elleni orvosság“ című Ipoly menti népmesét mondta el a rádióban. A dunaradványi negyedik osztályos Bödők Bernadett (felkészítő pedagógus Likér Réka) pedig Kányádi Sándor: Meddig ér a rigófütty? valamint Benedek Elek: A vénasszony és a halál című meséjét mondta el.

kossuthradio1
Kép és szöveg: miriák

Top