Melyik fejlesztés valósuljon meg?

KOMÁROM. Lakótelepi park újjávarázsolása, kültéri edzőpálya az iskolaudvaron, szabadtéri osztály kialakítása. E három terv közül egy megvalósulhat a lakosok választásától függően. Ön dönt!

coop_kn

Hasonlóan Naszvadhoz – erről előző számunkban írtunk – Komáromban is három projekt közül választhatják ki a komáromi Coop Jednota boltok vásárlói, hogy melyik valósuljon meg az üzletlánc alapítványának támogatásából. Két alapiskola és a város egy-egy pályázata maradt versenyben az első forduló után, a 6-6 ezer eurós értékű projektek közül a legtöbb szavazatot gyűjtő lesz a befutó.

Komárom város a nagypiachoz közeli lakótelepi park újjáélesztésének támogatására pályázik. Egészen pontosan a Petőfi utca, Kis ér sor és Vasút utca által határolt lakótelepen (III-as), a háromemeletes házak által közrefogott területen egy színvonalasabb pihenőövezetet szeretnének kialakítani. A meglévők mellé újabb juharfákat ültetnének, további virágágyásokat, rózsabokrokat telepítenének, padok és piknikasztalok is kikerülnének, a játszóteret új játékelemekkel bővítenék, valamint felújítanák a sportpályát – új burkolatot, kapukat kapna.

A Határőr Utcai Alapiskola az intézmény udvarán szeretne fejlesztést végrehajtani. Az elmúlt években már több beruházást is végrehajtottak itt, többnyire kisebb nyertes pályázatok útján, támogatásokból. Most egy kültéri tornapályát építenének ki, kinti fitness berendezéssel, mászóelemekkel, hintapaddal – nemcsak gyerekeknek. Pályázatuk szerint ezt bárki használhatná, tanulóikon kívül sportegyesületek, felnőttek is.

Az ugyancsak szlovák tannyelvű Komenský Alapiskola nyújtotta be a harmadik pályázatot. Szeretnék hasznosítani az iskola épületei által teljesen körbezárt kisebb udvart, amely elhelyezkedéséből adódóan remek hely egy természetbeni osztály kialakítására. Egy olyan teret szeretnének, amely közelebb hozza az iskola diákjait a természethez, de például tanáraikhoz is. Nemcsak tanítási időben, de azt követően is szeretnék kihasználni, akár a diákok szüleit is bevonva. A területet előbb ki kell takarítani, rendbetenni a zöldövezetet, az épület falait, de padok, asztalok és szemetesek kihelyezése is szükséges.

Szavazni augusztus 1-től szeptember 30-ig lehet a Coop Jednota komáromi üzleteiben – a Víz utcaiban és a Petőfi utcaiban. Minden vásárló, aki legalább 5 euró értékben vásárol, kap egy zsetont a pénztárnál, amellyel szavazhat a három fejlesztés egyikére. A legtöbb voksot gyűjtő beruházás megkapja a támogatást – az alapítvány október középéig utalja.

(cs)

Top