Mától újra Komáromi Egyetemi Napok

A Selye János Egyetem és annak Hallgatói Önkormányzata április 4. és 8. között tizenkettedik alkalommal rendezi meg a Komáromi Egyetemi Napok rendezvénysorozatot. Az előadások és a versenyek sűrűjében Ganxsta Zolee mutatja meg, milyen a hamisítatlan Kartel-hangulat.

ken

Az eseményt Kaszás Géza, a Lovasíjász című dokumentumfilm rendezőjének előadása nyitja meg, majd Kovács Koppány lép a hallgatóság elé Ki is vagyok valójában című előadásával. A nyitónapon a dél-komáromi gokartpályán gokartversenyt tartanak, az este pedig a tanároké: egy-egy közkedvelt oktató mesél egyetemi éveiről, pályájáról, életéről.

Kedden Zacher Gábor toxikológus, főorvos mutat rá a függőségek káros oldalára. Délután a Jókai moziban a Lovasíjász című filmet vetítik majd, mely után a nézők találkozhatnak Vermes Istvánnal, a Kassai Lovasíjász Iskola egyik felvidéki lovasíjász központjának, a Vermes törzsnek a törzsfőjével. Este a koncertnap keretében a Pince Klubban fellép a komáromi Spliff 447, Ganxsta Zolee és a Kartel, melyekre 5 euróért váltható elővételes jegy, a helyszínen pedig 7 euróba kerül a belépés.

A szerdai napot a Tudományos Diákköri Konferencia egyetemi fordulója nyitja, amit Gazdag József előadása követ majd Márai Sándor életéről és irodalmáról. Este két bajnokság – airsoft és póker – várja a versenyzőket, illetve a Játékok Éjszakája, melyen harmincféle társasjátékkal, sörponggal, csocsó-bajnoksággal, lan-partyval és pia-torpedóval készülnek a szervezők.

A csütörtöki nap a sport és kultúra jegyében telik: délelőtt várlátogatás, a Városi Sportcsarnokban pedig a Kárpát-medencei Egyetem Kupája. A nap folyamán viszont több versenyszámban is összemérhetik tudásukat a hallgatók: lesz asztalitenisz-, streetball-, röplabda-bajnokság, és zumba is az Egyetemi Sportcsarnok kistermében, a Klapka-téren pedig óriás-sakk. Este pedig egyetemi buli két kiváló lemezlovassal, zenél Newik és Lauer, a házigazda pedig Dj Ricardo.

Pénteken a „Futás a jövőért” keretén belül együtt futhatnak majd a komáromi magyar óvodások, iskolások és egyetemisták. A rendezvénnyel azt üzenik, Komáromban is lehetőség van az anyanyelvünkön tanulni az óvodától egészen az egyetemig.

Részletesebb program, valamint további információk – például a nyereményjátékról – a www.egyeteminapok.sk honlapon olvashatóak.

(sza)

Top