Jobb lesz az idei szezon a komáromi strandon

Komárom. Angolok és lengyelek is jönnek, a cseh turisták pedig ódákat zengenek a komáromi strandról, budapestiek váltottak havi bérletet. Vörös Magdaléna, a strand vezetője szerint, ha ilyen marad az idő, jobb szezont zárnak majd, mint tavaly.

furdo3

És a számok is ezt mutatják! „Mivel júniusban kedvezőtlen volt az időjárás, az idei júliusi és augusztus eleji látogatószámokról tudok beszámolni” – mondta Vörös Magdaléna, majd így folytatta: „Júliusban 18.571 látogatónk volt, augusztus 8-ig 7.307 vendég fordult meg a strandon” – sorolta. E két nyári hónap tavalyi látogatottsága így nézett ki a számok tükrében: júliusban 16.327, augusztusban pedig 17.546 vendég fordult meg a strandon. Szerinte a látogatók idei magas száma egyrészt a meleg időjárásnak, másrészt a felújított nagymedencének, a csúszdáknak és a megszépült környezetnek köszönhető. Vörös Magdaléna megemlítette, hogy a vendégek elégedettek a medencékkel, a vízzel, a tisztasággal.

És a külföldiek is jönnek! „Oroszok, lengyelek, csehek ugyanúgy megtalálhatóak vendégeink között, mit az angolok és a magyarországiak. Budapestiek váltottak havi bérlete. A cseh turisták nem győzik dicsérni a felújított nagymedencét” – emelte ki a strand vezetője.

A nyitás óta idáig 812 volt az átlag napi látogatószám, tavaly 566. „Amennyiben ilyen marad az időjárás, ekkora hőmérsékletekkel, az idei szezon jobb lesz, mit a tavalyi” – tudatta Vörös Magdaléna.

(d)

(Cikkünk a Delta augusztus 14-i számában jelent meg)

Top