Ipari: ablakcsere, új tornaterem

KOMÁROM. Tanévkezdésre több fejlesztés is megvalósul a komáromi Ipari Szakközépiskolában. Jelenleg is folyik az ablakok cseréje a főépületen, új, második tornatermet alakítottak ki, de egy előadótermet is újjávarázsoltak.

Mint az Ipari fenntartója, Nyitra Megye Önkormányzata még tavaly döntött úgy, hogy 170 ezer euróból újakra cserélik a középiskola főépületének összes ablakát – összesen 5 szinten, beleértve az alagsort is. A megye által kiírt közbeszerzést egy pozsonyi cég nyerte, jelenleg is zajlanak a munkálatok, a két felső szinttel már teljesen elkészültek.

IMG_1831

Mint azt Vetter János igazgató elmondta, a tanévkezdésre befejeződik az ablakcsere, ami által az egész iskola energiatakarékosabbá válik, csökkennek a fenntartási költségek, hiszen 3 éve már a másik épület nyílászáróit is cserélték. Egy másik örvendetes hírről is beszámolt, saját költségvetésükből ugyanis egy újabb tornatermet alakítottak ki az alagsorban, az egyik műhely helyén. Ez 20 ezer euróba került – az utómunkálatokkal most finiselnek –, további 10 ezer euróból pedig felszerelést vásároltak, amit az iskolaügyi minisztérium finanszírozott. A második tornateremre a megnövekedett diáklétszám miatt volt szükség, az Ipari ugyanis egyre népszerűbb a végzős alapiskolások körében. És a fejlesztéseknek még mindig nincs vége: egy előadóterem is megújult a közelmúltban.

IMG_1816

Vetter János kérdésünkre elmondta, néhány éve már műfüvesítették a kinti sportpályát, azonban az atlétikai pálya felújítása még várat magára. Szeretnék, ha a közeljövőben a megye erre is biztosítana pénzforrást, és az udvar hasonló külsőt kapna, mint a Selye János Gimnázium udvara, melynek teljes felújítása a napokban fejeződött be.

(szt)

(Cikkünk a Delta augusztus 22-i számában jelent meg)

Top