Idén a Felvidéki Rockszínház kapta a Szüllő Géza-díjat

BÚCS. Június 4-én, a Nemzeti Összetartozás Napján minden évben átadásra kerül a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség által alapított Szüllő Géza-díj, amelyet olyan szervezeteknek ítélnek oda, akik a keresztény tanítás jegyében, a felvidéki magyarság lelki és szellemi gyarapodásáért, nemzeti kultúránk, anyanyelvünk megőrzéséért, valamint a honi magyar tudományos életet erősítve fejtik ki tevékenységüket.

A kuratórium döntése alapján idén a Felvidéki Rockszínház részesült az elismerésben. A Rockszínház 1999-ben úttörőkként alakult meg és működik, azóta is. 17 éve őrzik arculatukat, mellyel idehaza napjainkban is egyedüliként képviselik a műfajt. Darabjaikra az autentikus népzene, a rock, a folk-rock és a szimfonikus hangszerelés jellemző. Gondolnak a fiatalokra is, hiszen fontos küldetésük az utánpótlás, a fiatal tehetségek felkarolása, nevelése. Olyan művek fűződnek a rockszínházhoz, mint az István a király, A Megfeszített, A költő visszatér, A Napba öltözött leány, a Hősök tere, valamint a Kárpátok őrei.

Felv. Rockszínház 1

„Idén abban a megtiszteltetésben lehetett részünk, hogy a díjat a Felvidéki Rockszínház vehette át. Ezúton is köszönjük. Igyekszünk a jövőben is ugyanazon értékek mentén folytatni utunkat, melyek alapján e díjra érdemesnek találtak minket” – mondta Karkó Henrietta, a Felvidéki Rockszínház vezetője.

(miriák)
Képarchívum

Top