Fitneszpark létesül a víztorony mellett

Komárom. Pályázati támogatásnak köszönhetően tovább fejlődik a víztorony melletti parkos rész, a korábbi Ráckert. Nemcsak kényelmesebben lehet majd pihenni, de mozgásra is nyílik alkalom.

Fitnesz-park-létesül-kep

A Slovenská sporiteľňa bank alapítványának köszönhetően tovább szépülhet a Ráckert környéke, a komáromi foci korábbi székhelye. A sikeres pályázat keretén belül 14 ezer eurós támogatást kapott a város – számolt be Keszegh Béla alpolgármester. Pár éve támogatók segítségével sikerült rendbe rakni a víztorony környékét, a padokat ismert focistákról nevezték el, egy emléktábla utal arra, hogy korábban itt volt a KFC futballpályája.

Fitnesz-park-létesül-kep1

A projekt keretén belül kültéri edzőgépek lesznek felszerelve, de a padok és a környezet is rendbe lesz rakva. A fejlesztés teljes összege meghaladja a 20 ezer eurót, a további részt a KOMVaK vállalat fedezi. „A vízgazdálkodási vállalat és a város szimbóluma a víztorony, ezért is örömmel támogatjuk ezt a projektet” – mondta el Ruman Patrik igazgató. A kivitelezés még idén megvalósul.

Ugyancsak fitneszpark létesül a Rózsakertben is a termálfürdő előtt. Az ottani pihenőparkban a járdákat most újították fel, új padokat helyeznek ki és nemsokára oda is kültéri fitneszgépeket szerelnek. Ez a fejlesztés a városi kasszából valósul meg.

(d)

Top