Eldőlt, hol épül meg a Csillagerőd játszóparkKOMÁROM. Döntöttek a képviselők arról, hogy a Pons Danubii EGTC sikeres pályázata nyomán pontosan hol épüljön fel a városban a látványos játszópark, mely a dél-komáromi Csillagerődöt formázza meg.

csillagerod1

Mint arról többször is írtunk, a térség szlovákiai és magyarországi városait összefogó Pons Danubii csoportosulás sikeres pályázata nyomán 2,9 millió euróból épülnek látványos játszóparkok 9 helyszínen – a szlovákiai Gútán, Ógyallán, Érsekújvárban, Vágsellyén és Észak-Komáromban, valamint a magyarországi Tatán, Kisbéren, Oroszlányban és Dél-Komáromban. A tematikus parkok egy-egy másik bekapcsolódó város turisztikai nevezetességét formázzák meg – Észak-Komáromban a dél-komáromi Csillagerőd kicsinyített mása lesz, a dél-komáromi Jókai ligetben pedig az északi Újvár és Öregvár mintájára épül játszópark.

csillagerod

A városatyák múlt héten jóváhagyták, hogy a Csillagerőd a komáromi termálfürdő előtt épüljön meg. Pontosabban a strand főépülete előtti parkos rész sportcsarnokhoz legközelebbi részén. Elhangzott, hogy 5 helyszínt vizsgáltak, ám végül a szakemberek – a főépítésszel egyetértésben – a strand előtti helyszínt javasolták. Olyan szempontokat vettek figyelembe, hogy legyen a közelben szociális helyiség, védhető és biztonságos legyen. Ez a látványosság a fürdő forgalmát is növelheti, a turizmust is erősítheti.

(cs)

Top