2,2 milliós támogatás az Iparinak

Két jelentős összegű támogatáshoz jutott a közelmúltban az Ipari Szakközépiskola, amelyeknek köszönhetően a tanműhelyek és laboratóriumok is megújulnak, valamint az iskola főépületének külső szigetelése és felújítása is megvalósul.

ipari

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Minisztérium által meghirdetett Integrált Regionális Operációs Program (IROP) elnevezésű uniós pályázat keretein belül a komáromi iskola a gyakorlati oktatás támogatására igényelt forrást. A közvetlen pályázó Nyitra megye önkormányzata volt, így megyei koordinátor is segítette a pályázat előkészítését.

„Az 1,4 millió eurós összeg az iskola műhelyeinek és laboratóriumainak korszerűsítésére költhető, így jelentősen átalakulnak majd a gépészeti műhelyek, új megmunkáló gépeket is beszerzünk, valamint hegesztőműhely kialakítását is tervezzük. A 6 gépészeti műhely teljesen át lesz építve, mivel a pályázati forrás a műhelyek felújítására is fordítható. Elektronikai laboratóriumainkba korszerű elektrotechnikai berendezéseket, a gyakorlati oktatást elősegítő mérőműszereket, építőelemes csomagokat vásárolunk. A szükséges önrész Nyitra megye költségvetéséből lesz biztosítva. Egy ilyen jelentős mértékű korszerűsítést az iskola saját forrásból biztosan nem tudott volna a közeljövőben megvalósítani” – tudtuk meg az intézmény igazgatójától, Vetter Jánostól. A beruházás megvalósítására 2 éves ciklus áll rendelkezésre.

A másik jelentős összegű támogatás a megyei költségvetésben jóváhagyott 800 ezer euró, amelyre a nyílászárók cseréje után az iskola azért pályázott, hogy a ma már elvárt energetikai korszerűsítés utolsó fázisát is megvalósítsa. A fenti összeg a főépület hőszigetelésével egybekötött külső felújításra lesz fordítva.

Petheő Boglárka

Kapcsolódó cikkek:

Közel 50 ezer eurós felújítás az Ipariban

Új tető az Ipariban

Újabb 5 évig az Ipari élén

Top