Ezüst- és bronzérem a komáromi kajakosnak az EB-n

A hétvégén zajlott a kajak-kenu Európa-bajnokság Németországban. A brandenburgi versenyen a komáromi kajakosok sikeresen szerepeltek, több érmet sikerült szerezniük.

A komáromi klubot Vlček Erik, Tarr György és Demin Viktor képviselte. A két tapasztaltabb evezős párosban indult 500-as és 1000-es távon, Demin Viktor pedig a szlovák négyesfogatban versenyzett 1000-es távon. A Marek Krajčovič, Matej Michálek, Jakubík Gábor és Demin Viktor összeállítású négyesnek ez volt az első Európa-bajnoksága a felnőttek versenyében.

vlcek tarrK2 1000 végeredményei

A komáromi kajakosoknak már az előfutamok is jól sikerültek, a jó helyezéseknek köszönhetően egyenes ágon jutottak a döntőbe.
A K2 1000-es döntője még szombaton volt, ahol a Tarr-Vlček párosnak a német és a francia hajó mögött a bronz érmet jelentő harmadik helyre sikerült beérni.

Az 500-as táv döntőjére vasárnap délután került sor. A kilences pályán rajtoló komáromi páros itt a hatodik helyen ért célba  1:32.143-as idővel (+01.113). A versenyszámot a portugálok nyerték a francia (ezüst) és a fehérorosz (bronz) hajót megelőzve.

Ezüstérem a felnőtt EB-n először szereplő négyesnek

demin - 1000M
A K4 1000-es szlovákiai csapata az előfutamban a harmadik helyen ért célba, így ezután- a középfutamot kihagyva – egyenes ágon a vasárnapi döntőbe került. A 15.13-kor startoló döntőben a hetes pályáról induló négyes jól rajtolt. A mezőny a verseny elején még egyben maradt, a szlovák hajó 250 méternél a második helyen volt. Fél távon Demin Viktor hajója átvette a vezetést, azonban a későbbiekben a második helyen lévő cseh csapat tört előre. A hajrát a csehek bírták jobban, de a szlovákiai hajó minimális különbséggel, 0,355 másodperccel lemaradva ért be az előkelő, ezüstérmet érő második helyre.

k4eredmeny
Demin Viktor négyesének – a junior VB és EB arany után – ezzel sikerült elérni eddigi legjobb eredményét a felnőttek között.

Interjúnkat Demin Viktorral itt olvashatják.

(d)

Top