Cserék a felügyelőbizottságokban

Múlt hétfőn új tagokat választott a városi cégek felügyelőbizottságaiba a képvislő-testület. Kisebb vihart kavart, hogy képviselői javaslatra a KOMVaK városi vízmű igazgatótanácsában is személycsere történt, Korpás Péter képviselő helyére a vállalat műszaki igazgatója, Molnárová Helena került.

IMG_1918-e1425659916272

A közgyűlésen a képviselők döntöttek a KOMVaK, a Calor és a Com-Média városi cégek felügyelőbizottságainak összetételéről. Most is háromtagú felügyeleti szerveket választottak.

A Calor városi hőszolgáltató vállalat felügyelőbizottságában maradt Anton Marek független képviselő és szakértőként Dubány Imre, Kóňa Bohumírt viszont visszahívták, helyét az MKP listáján megválasztott független képviselő, Less Károly vette át.

A városi tévét üzemeltető és Komáromi Lapokat kiadó Com-Média felügyelőbizottsága teljesen új tagsággal működik tovább. A régi tagok közül Kiss Péntek József elhunyt, Konštantín Gličet, aki novemberben nem szerzett képviselői mandátumot, visszahívták, Korpás Péter képviselő pedig lemondott posztjáról. A felügyelőbizottság elnöke Szénássy Tímea lett (4KN), továbbá Bauer Ildikót (MKP) és Sebő Zsoltot (Híd) is beválaszottták.

A KOMVak felügyelőbizottságából visszahívták Szabó Bélát és Glič Konštantínt, mivel már egyikük sem tagja a képviselő-testületnek. Helyettük Bende Istvánt és Bujna Zoltánt, a 4KN független csoport képviselőit nevezték ki. Csudai Péter tagsága megmaradt.

A testületben szűk többséggel rendelkező 4KN független csoport kezdeményezésére a KOMVaK igazgatótanácsában is személycsere történt. Korpás Péter független képviselőt visszahívták az igazgatótanácsból, helyére Molnárová Helenát, a vízmű műszaki igazgatóját nevezték ki – a 4KN csoport 13 képviselője és három további független városatya támogatta a cserét. Néhány képviselő élesen bírálta az eljárást, nevezetesen azt, hogy Korpás Péter csak az ülésen szerzett tudomást leváltásának szándékáról. Andruskó Imre (Híd) szerint ez a módszer bár demokratikus, de egyáltalán nem etikus, szerinte beindult a független „úthenger“. Keszegh Béla polgármester azzal indokolta a személycserét, hogy a szakmaiságot tartották szem előtt, egy képviselő helyett vízügyi szakember került az igazgatótanácsba. Az elnök továbbra is Ruman Patrik maradt, a harmadik tanácstag pedig Kóňa Bohumír, a pénzügyi főosztály vezetője.

A rendkívüli időpontban összehívott ülésen a városatyák jóváhagytak 16 ezer eurót arra, hogy a városi hivatal március elsejétől 20 közmunkást alkalmazhasson 6, illetve 9 hónapra. A vonatkozó szabályozás értelmében bérük 80, illetve 95 százalékát az állam támogatja majd.

(cs)

Top