Menteni kell a városi médiacéget

A Komáromi Városi Televíziót üzemeltető és a Komáromi Lapokat kiadó Com-Média Kft. pénzügyi válságba került, ezért legutóbbi ülésén mentőövet dobott az önkormányzat a médiacégnek. Többen bírálták a korábbi ügyvezető igazgató felelőtlen döntéseit.

tv

A városi médiacég az idei első negyedévben 8 ezer euró veszteséget könyvelt el, ráadásul vagyona 15 ezer euró alá csökkent. A vonatkozó törvények szerint a vállalat válságba került, mivel eladósodott – több mint egy adósa van –, miközben tartozásainak összege meghaladja saját vagyonának értékét. Ezért az önkormányzatnak döntenie kellett: csődeljárás megindítását javasolja, vagy lépéseket tesz a város által alapított médiacég megmentésére.

Miután a cég új felügyelőbizottsága felhívta a figyelmet a fenyegető veszélyre, a jelenlegi megbízott igazgató, Czékus Péter javaslatot tett a helyzet kezelésére, egyúttal takarékossági intézkedéseket is kezdeményezett.

Több városi képviselő is bírálta Batta Györgyöt, a korábbi ügyvezető igazgatót, mondván, az ő döntései is kellettek ahhoz, hogy csőd szélére sodródott a vállalat. Elhangzott, ha nem volt rá pénz, akkor nem lett volna szabad új alkalmazottat felvennie, sem az alkalmazottak bérét megemelni, de jutalmakat osztogatni sem. A korábbi igazgató azt mondta, erkölcsi szempontból indokoltnak tartotta a béremelést, illetve régebb óta fennálló, értékcsökkenésből adódó gondok csúcsosodtak ki a mostani válsághelyzetben. Ha tudta, hogy régóta gondok vannak, miért nem szólt, illetve miért költött béremelésre, jutalmakra? – ez a kérdés megválaszolatlanul maradt.

A képviselő-testület végül segítő kezet nyújtott a Com-Médiának. Megszavazták, hogy nem pénzbeli tőkeemelést hajtanak végre a vállalatnál, konkrétan a város tulajdonában lévő tévéadó tornyot, melynek értéke 22 500 euró, a vállalat tulajdonába adják. Ezzel – a Com-Média vagyonának növekedésével – megszűnnek a pénzügyi válság törvényi feltételei.

cs

Kapcsolódó cikkeink:

Tovább keresik a médiavezetőt

Húszéves a városi tévé

Batta György a városi média élén

Top