Batta György a városi média élén

KOMÁROM. Múlt csütörtökön a komáromi képviselők jóváhagyták, hogy a korábban átmeneti jelleggel kinevezett Batta György maradjon a városi tévét működtető és a Komáromi Lapokat kiadó Com-Média élén.

batta kép

Bár évek óta sok bírálat hangzott el a városi média kapcsán, most mégis viszonylag simán vették tudomásul a képviselők a Com-Média ügyvezetői igazgatói tisztségére kiírt versenypályázat eredményét, melynek kiértékelése tavaly december óta húzódott. A pályázatra Batta György jelentkezett, aki már a megalakulás óta a városi médiánál dolgozik, továbbá egy másik pályázó – információink szerint Katona Gábor. Mivel azonban csak Batta György teljesítette maradéktalanul a pályázati feltételeket, csak az ő kinevezéséről dönthettek a városatyák, és meg is szavazták.

A régi-új igazgató, egyben városi képviselő hangsúlyozta, a városi médiában mindig teret fog kapni a mindenkori városvezetés, illetve a megszólalni kívánó képviselők. Szeretné, ha tévéműsoraik még inkább a komáromiakról és komáromiakhoz szólnának, ezért minél több érdekes embert, de akár intézményt, szervezetet is igyekeznek bemutatni a jövőben. Átmeneti kinevezése óta már történt néhány változás, sokkal több rövid, színes anyagot forgatnak le, a korábbi 8-10 hír helyett akár 15-öt is kínálnak egy 30 perces blokkban, ami által pörgősebbé vált a műsor, és pozitív visszajelzéseket kaptak. Megemlítette, igyekszenek racionalizálni a működésüket, több bevételre szert tenni, akár pályázatok útján is.

Benyó Zoltán bírálatot is megfogalmazott, mondván, Batta Györggyel az eddigi irányvonal marad a városi médiánál. Bár ő is lát pozitív elmozdulást, a kiegyensúlyozottsággal szerinte továbbra is vannak gondok, a testületi ülésekről most is a „sztárképviselők” mondják el a magukét, és hallgatják el azt, amivel nincs mit dicsekedniük. „Ezt nemcsak én veszem észre, hanem mások is” – vélekedett.

Batta György kijelentette, igyekszik megszívlelni a jogos észrevételeket, egyúttal megköszönte a testület bizalmát.

(cs)

Top