Új vezetők a városi hivatalban

A tavaly novemberi választások után felálló új városvezetés már korábban jelezte, a városi hivatal minden vezető hivatalnoki posztjára pályázatot ír ki, melyre bárki, a jelenlegi hivatalnokok is jelentkezhetnek. Júniustól két új főosztályvezetőt is kineveztek. További pályázatok vannak folyamatban.

Mint megírtuk, március 1-jétől Kováčová Denisa vette át a városi hivatal vezetését, míg Kóňa Bohumír továbbra is a pénzügyi főosztály vezetője maradt, miután más nem pályázott a tisztségre.

Az elmúlt hetekben újabb pályázatok zárultak le. A Hivatalműködtetési és Belügyi Főosztály élére két jelentkező volt, az öttagú bizottság ajánlása alapján Tóth Gyöngyikét nevezte ki a polgármester. Az új főosztályvezető közgazdaságtant tanult, legutóbb a Szociális Biztosító komáromi fiókjának gazdasági részlegét irányította. Új személy került a Városüzemeltetési Főosztály élére is, az értékelő bizottság két pályázó közül Marian Šulákot javasolta a posztra, június elsejétől ő vezeti a főosztályt.  A korábbi két főosztályvezető közös megegyezéssel távozott a városi hivatalból.

Az is eldőlt, hogy továbbra is Szabó Ingrid vezeti a városi hivatal Fejlesztési és Vagyonkezelési Főosztályát, egyedül pályázott.

„Bízunk benne, hogy az új főosztályvezetők új lendületet és hatékony átalakítást hoznak több területen. Szinte minden testületi ülésen jogos kritikát kapott a város informatikai rendszere, a hivatal belügyeiben is akadt több hiányosság. Ugyancsak számos kritikát kapott a szemételhordás, kátyúzás vagy a közterület takarítás. Szeretnénk ezeken a területeken jelentősen javítani” – mondta el Keszegh Béla polgármester.

(d)

Top