Különdíj a komáromi vállalkozónak

Kollár Zoltán kapta a különdíjat azon a versenyen, ahol az egyik nagyáruház jubileuma kapcsán a kiemelt figyelmet érdemlő, nemes célú kezdeményezések versenyeztek. A komáromi vállalkozót azért méltatták, mert már több éve segíti a rászorulókat, a nagycsaládosokat és a hajléktalanokat egyaránt. 

Az idén ünnepli 50. évfordulóját a Metro áruház, amely elsősorban a vállalkozókat látja el áruval. A jubileum alkalmából egy verseny indult, amelybe olyan vállalkozókat neveztek, akik mindannyian nemes célú kezdeményezések mozgatói.

A komáromi Kollár Zoltán több éve segíti a rászorulókat, a nyitrai Metro áruház kezdeményezésére nevezték a versenybe. Az internetes szavazáson a szoros versenyben ugyan egy másik jelölt megelőzte, de ő kapta a zsűri elnökének különdíját. Az elismeréssel 1000 euró pénzjutalom jár, amelyet Kollár Zoltán a rászorulók közt szeretne szétosztani. „Közösen, a korábbi akciókban segítő emberekkel döntünk arról, hogy kikhez kerüljön ez a pénz. Minden bizonnyal élelmiszercsomagot kapnak majd a karácsonyi ünnepek előtt a nagycsaládosok és a hajléktalanok“ – árulta el a vállalkozó a Deltának.

kollarzoltanmetro

Kollár Zoltán már több éve segíti a hátrányos helyzetű komáromiakat. Az év folyamán segítőivel különböző akciókat szerveznek, amelyben a rászorulók gondjait próbálják enyhíteni. Rendszeresen szerveznek gyűjtést, ahol ruhákkal, használati tárgyakkal és pénzadománnyal is lehet segíteni. Gyakori az ételosztás, főleg a téli időszakban fordítanak nagyobb figyelmet a fedél nélkül élőkre. A hajléktalan szállóra irányítják őket, néhány esetben a rájuk eső költségeket is átvállalják.

Kollár Zoltán körül szép lassan egy csapat is kialakult, akik rendszeresen vesznek részt jótékonysági akciókban. A komáromi vállalkozó az élelmiszerboltjain keresztül biztosítja a szükséges élelmet, de üzleteinek több beszállítója is rendszeresen biztosít adományt.

Már idén is beindult a ruhagyűjtés – tudtuk meg a kezdeményezés vezetőjétől –, a hideg érkeztével nemsokára sor kerül az első szétosztásra is. Továbbra is várják a segíteni szándékozók adományait, elsősorban téli ruhákra és takarókra volna szükség, amelyet az igények szerint juttatnak el az érintettekhez.

(kb)

Top