Komáromi Napok: indul a szervezés

Idén április 23-tól május 1-ig tartanak a Komáromi Napok. Észak- és Dél-Komárom közös fesztiválját 27. alkalommal rendezik meg, az észak-komáromi rendezvényeket a tavalyi csapat szervezi, Kovács György és Ferenczi Zsolt vezetésével.

komnap

Ketten pályázták meg a Komáromi Napok rendezési jogát, a bírálóbizottság múlt héten a 2017-es szervezők pályázatát értékelte jobbnak. Egész pontosan a fesztivál gerincét adó négy nap műsorfolyamát és attrakcióit állítják majd össze – idén április 28-tól május 1-ig, azaz szombattól keddig tart a Komáromi Napok csúcsidőszaka, amikor gyakorlatilag reggeltől estig egymást érik a különböző programok. Az április 28. előtti eseményeket, kísérőrendezvényeket a város szervezi, beleértve például az Öregvár Napot is.

„Úgy vélem, tavaly sikerült javítanunk a minőségen, most is az motivál bennünket, hogy még szebb 4 napot szervezhessünk Komáromnak. Lesz Borok utcája és Kézművesek utcája, de sok újdonság is, a szemnek és fülnek is. Egyelőre nem szeretnék a részletekbe menni, de például a gyerekek is örülhetnek, hiszen rájuk külön hangsúlyt fektetünk majd idén“ – nyilatkozta megkeresésünkre Kovács György, a főszervezők egyike, a pályázatot megnyerő Komáromi Szépítő Egyesület tagja. A zenei kínálatból egyelőre csak két húzónevet árult el, érkezik a magyarországi Magna Cum Laude és a szlovákiai Horkýže Slíže. „Tudjuk, hogy nem lehet mindenkinek megfelelni, de igyekszünk a kultúrműsort úgy összeállítani, hogy mindenki megtalálja a neki tetszőt, és hogy a magyar és a szlovák közösség is ki legyen elégítve“ – fűzte hozzá.

Egy évvel ezelőtt általános vélemény volt, hogy a 2017-es rendezvénysorozat remekül sikerült, régóta nem volt ilyen fergeteges hangulat Komárom belvárosában. Ha a szervezők még egy lapáttal rá tudnak dobni erre, és az időjárás sem rontja el az igyekezetüket, egész biztosan újra elégedettek lesznek még a kritikus komáromiak is.

(cs)

Top