Bébi Pontok nyíltak Komáromban

Nem volt hol tisztába tenni, átöltöztetni vagy megetetni csecsemőjét a városi séták során? Ez mostantól megváltozik: a VÚB Alapítvány és Családi Montessori Központ PT. ugyanis a város több pontján ún. „Bébi Pontokat” (Baby Point) alakított ki: olyan kis sarkokat, ahol minden anyuka tiszta, kényelmes környezetben gondoskodhat babájáról.

DSCN1678

A nyáron eddig három ilyen bébisarok nyílt meg: egy a komáromi Családi Montessori Központ otthonául is szolgáló Határőr utcai alapiskola, egy a Szinnyei József Könyvtár Nádor utcai, egy pedig a komáromi Matica slovenská épületében. Szeptemberben azonban további két helyiség is megnyílik a kisgyermekes szülők számára: a Komenský és a Rozmaring utcai alapiskolákban.

A komáromi „Bébi Pontok” a VÚB Alapítvány támogatásából jöhettek létre, de kellett hozzá a komáromi anyukák és családok összefogása is, akik szavazataikkal járultak hozzá a projekt sikeréhez.

Az egyes helyiségeket pelenkázókkal, etetőasztalkákkal, különböző tisztasági és higiéniai eszközökkel is felszerelték. A rezsiköltségeket pedig azok az intézmények vállalták magukra, melyek a bébisarkokat „befogadták“. Nyitvatartásuk is részben az otthonukként szolgáló intézmény jellegétől függ: az iskolákban található helyiségek iskolakezdésig például csak korlátozott, szeptembertől azonban már teljes nyitvatartással működnek – általában reggel nyolc órától délután fél ötig.

-d-

(Cikkünk a Delta szeptember 4-i számában jelent meg)

Top