Perbetei szüreti ünnep és bál

A község önkormányzata szervezésében ismét nagyszabású szüreti felvonulást tartottak, gazdag kultúrműsorral, jó borokkal és az elmaradhatatlan szüreti bállal befejezve.
Perbeteiszuret
A műsor már hagyományosan felvonulással kezdődött a Fő- és a Béke utcában. A másfél órás színes vigasság után a sportcsarnok előtti téren Kósa József polgármester nyitotta meg az idei rendezvényt. Beszédében hangsúlyozta: „Napjainkban egyre nagyobb teret hódít magának a hagyományok megőrzése és elődeink hagyatékának a megmentése. Ezen indításából alakult meg a PERBOR polgári társulás, hogy a helyi borokat és szőlőfajtákat széles körben ismertessék meg, valamint terjesszék a borászkodás kultúráját is. Ez az ünnepség kiváló alkalmat nyújt a borászok számára a közönséggel való, találkozásra, mivel a termelő és a fogyasztó közti személyes kapcsolat számukra létfontosságú“.

Perbeteiszuret1
A további jó hangulatról a táncos fiatalok, óvodások, iskolások, a Napraforgó Gyermek Néptánccsoport, valamint a Margaret mazsorett- és táncklub tagjai adták, a nótákról az Árvalányhaj Népdalkör és a nyugdíjasklub gondoskodott. A szabadtéri kultúrműsort Mészáros Tamás fellépése zárta.

Kép és szöveg: miriák

Top