Megújultak az Eötvös utcai iskola tornatermei

Komárom. Múlt héten ünnepélyes keretek között átadták az Eötvös Utcai Alapiskola két felújított tornatermét. A város, az iskola és a gyerekek szülei is hozzájárultak a költségekhez.

E4

Teljesen megújult az Eötvös utcai iskola kis és nagy tornaterme. Új a padló, a radiátorok és a falborítás is mindkét helyiségben.

A komáromi képviselő-testület tavasszal döntött úgy, hogy idén 150 ezer eurót fordít az öt városi fenntartású alapiskola tornatermeinek fejlesztésére saját költségvetéséből. Az Eötvös utcai iskola mindkét tornaterme felújítását is nagyrészt ebből a pénzkeretből biztosították, továbbá Korpás Péter képviselő is erre a célra ajánlott fel 7 ezer eurót a rendelkezésére álló városi pénzcsomagból. Ezen kívül az iskola saját költségvetéséből is hozzájárult a költségekhez, továbbá az ide járó gyerekek szülei is adományoztak erre a célra.

Kovács Dávid, a városi sportbizottság elnöke hangsúlyozta, az iskolai tornatermek fejlesztésére elkülönített 150 ezer eurós pénzcsomag mutatja, a város számára fontos a sport, illetve az, hogy a gyerekek számára a lehető legjobb sportolási feltételeket biztosítsák, hiszen a rendszeres testmozgás hozzájárul a hosszú és egészséges élethez.

(d)

Iskolai tornatermeket újít a város

Top