Csalódott a komáromi MKP Stubendek miatt

Csalódottságát fejezi ki az MKP komáromi szervezetének elnöksége, amiért Stubendek László függetlenként száll ringbe a polgármesteri tisztségért, annak ellenére, hogy sem a párttársak, sem az országos elnökség támogatását nem élvezi e téren. Hétfői nyilatkozatukat alább teljes terjedelmében közöljük:

 

Több mint egy éve komolyan egyeztetünk már polgári társulásokkal és a helyi MKP-n belül a komáromi politikai helyzetről – a konfliktusok romboló hatásairól, s az ezekből fakadó visszavonhatatlan következményekről.

A közhangulatot látva és a lakosok igényeit szem előtt tartva, megérett bennünk egyfajta felismerés. Ez pedig nem más, mint annak a ténynek a határozott, s örök érvényű felismerése, hogy összefogás nélkül esélye nincs Komáromnak – szeretett városunknak – arra, hogy túlélje a pozsonyi államapparátus pofonjait, hogy sebtapasz kerüljön a sebekre, s arra, hogy mindenki újraértelmezhessen jó néhány elhibázott, politikai döntést.

Elkezdődtek a tárgyalások. Nem volt egyszerű menet. Ennek ellenére az idő és a tapasztalat azt bizonyítja, hogy a koalíciós szerződés megkötésével véget vetettünk a dacpolitikának a HÍD és az MKP helyi szervezete között.

Hiszünk magunkban, képesek vagyunk arra, hogy a várost sújtó gondokkal határozottan nézzünk farkasszemet! Létrejött a koalíciós szerződés – 12 (MKP) – 13 (HÍD) a választók kegyeiért küzdő jelöltek aránya.

Az egyik MKP-s hely Stubendek Lászlóé, aki elfogadta a pártpolitikusi jelöltséget. Közéletben folytatott tevékenységét senki nem kérdőjelezi meg. Az MKP helyi szervezete bizalmat szavazott az önkormányzati múlttal rendelkező, teljes jogú tagjának.

Most mégis függetlenként száll ringbe a polgármesteri tisztségért – teszi ezt annak ellenére, hogy sem a párttársak, sem az országos elnökség támogatását nem élvezi e téren.

Csalódottak vagyunk, hiszen meggyőződésünk, hogy az összefogás az egyetlen mentsvár, s nagyon sajnáljuk, hogy Stubendek nyíltan fellép majd – épp az összefogás ellen.

A politikai korrektség jegyében azonban a helyzet azt kívánja, hogy politikustársunknak sok sikert kívánjunk a kampányban! Sajnálatunkat fejezzük ki amiatt, hogy a döntésének következményei lesznek. Bízzunk benne, hogy nem Komáromot és a közösségünket érintő következményei.

Tiszta szívből reméljük, hogy Stubendeket is a város iránt érzett szeretet és hűség hajtja erre a tisztségre, s nem azért indul, hogy érdekcsoportot szolgáljon ki.

 

Az MKP Komáromi Helyi Szervezetének elnöksége nevében, Czíria Attila elnök

Top