Komáromban és Ógyallán is indulnak a SIEŤ jelöltjei

Komáromban és Ógyallán is beneveznek az önkormányzati választásokra Radoslav Procházka újdonsült pártjának a jelöltjei. Komáromban képviselő-, Ógyallán polgármester-jelöltet is állítanak.

Kedden délelőtt a SIEŤ párt helyi képviselői tájékoztatták a nyilvánosságot. Marek Mihály a helyi központ megbízott vezetője bemutatta a két komáromi képviselő-jelöltet – Marek Mihály földmérő és Tárnok Károly vállalkozó -, továbbá Peter Závodskýt, aki Ógyallán képviselő- és polgármester jelöltként is indul.

sietkep
Elmondása szerint a fiatal pártnak a szervei még nem épültek ki, de szakmai csoportokban már többen bekapcsolódtak a munkába.

Marek Mihály elmondta, pozitív kampányra készülnek, nem valaki ellen szeretnének dolgozni, hanem megoldásokat javasolni. Meglátása szerint Komárom város rossz állapotban van, és változásra volna szükség, “azok pedig, akik régen ott ülnek a testületben elgondolkodhatnának a felelősségükön”. Marek kijelentette, hogy ha a testületbe kerülnek, akkor a képviselői fizetésüket minden hónapban jótékony célra ajánlják, mivel ők nem ebből szeretnének élni. Véleménye szerint a képviselőknek addig nem kéne fizetést felvenniük, míg ilyen állapotban van a város.

Marek Mihály kijelentette, a választások során Czíria Attilát, az MKP és a Híd közös polgármester-jelöltjét támogatják Komáromban, akivel aláírják a párt által kezdeményezett “Városbírói fogadalmat” (Richtárska prísaha). Ennek első három pontját ők határozzák meg a központi kezdeményezés szerint (az eladósodás elutasítása, a nepotizmus kerülése és több funkció esetén csak egy közszereplői fizetés felvétele), a másik három pontban pedig Czíria Attilának kell meghatározni konkrét kötelezettségvállalásait.

A tájékoztatón Peter Závodský is bemutatta elképzeléseit, mit szeretne Ógyallán változtatni.

A tájékoztató teljes anyaga:

(kb)

Top