Pénzprés Komáromban

Hétfőn egy újabb érdekességgel bővült a komáromi Klapka tér. A turisták és a helyi lakosok által is közkedvelt érmeprést helyeztek el a turisztikai információs iroda előtt. A gépen 4 motívumból lehet választani.

A turisták által közkedvelt helyeken gyakran találkozhatunk olyan berendezéssel, ami egy pénzérméből varázsol egy új kinézetű darabot. Most Komáromban is elhelyeztek egy ilyet a főtéren, de nemsokára egy másik darab is érkezik az erőd bejáratához. A mechanikus gép, amely áram nélkül működik, négy különböző motívumot tud elkészíteni. A Klapka téren található esetében választani lehet a városházát, az erődöt, Jókait vagy Lehárt. A gép több nyelven ad útmutatást, miként kell szakszerűen használni. A préseléshez egy eurós, és egy 5 centes érmére van szükség, az utóbbiból formálja meg az új érmét.

A két gép elhelyezése a gyártóval történő együttműködés eredménye. A gyártási és üzemeltetési költségeket teljes mértékben a készítő vállalta magára és a bevétel egy része is a város kasszájába kerül.

 

Top