Átadták a Komárom-Gúta kerékpárutat, képgaléria és videó

Szombat délelőtt hivatalosan is átadták a Komárom és Gúta közt húzódó bicikliutat, amely a Pons Danubii EGTC vezényletével valósult meg. A szalagátvágás után a bringautat népszerűsítő kisvideót is megnézhették az érdeklődők, amelyet Molnár Csaba rendezett.

Szombaton délelőtt 10 órakor kezdődött az átadó ünnepség, amire a sok hivatalos meghívott mellett több család is kilátogatott. Az egybegyűlteket Bara Zoltán, a Pons Danubii EGTC ügyvezető igazgatója fogadta, majd Anton Marek, Komárom polgármestere és Horváth Árpád, Gúta polgármestere szólt a megjelentekhez.

A szalagátvágást követően az érdeklődők megnézhették a kerékpárúthoz készült videót, amelynek a jövőben további változatai lesznek, ezzel csalogatva a bringázás szerelmeseit a régióba. A fogadás után a családok egy kisvonattal utazhattak végig a több mint 17 kilométeres új építésű kerékpáros útvonalat, megcsodálva a Vág-Duna parti természet csodálatos világát.

Az átadott bicikliút hossza 17,324 km.

A kerékpárúttal kapcsolatos részletek és adatok ITT.

A kerékpárutat már eddig is sokan használták, a hivatalos átadást megelőzően, de a csoportos rendezvények szervezése is beindult. Vasárnap, szeptember 21-én már a PIKO-BIKE Maratont szervezik meg az új útszakaszon. Bővebb információ ITT.

bringa2 Sokan eljöttek az átadóra.

bringa3Szalagátvágásra készen.

bringa5Aki a tető alá hozta a projektet, Bara Zoltán, a Pons Danubii ügyvezető igazgatója.

bringa4A Pons Danubii vezetője és a polgármesterek szalagot vágnak.

bringa6Kis frissítő és pezsgő az érkezőknek.

bringa7Szabó Béla alpolgármester, Mayer Tibor és Bohumír Kóňa, a pénzügyi osztály vezetője.

bringa8A családok kisvonaton nézhették meg a több mint 17 kilométeres szakaszt.

bringa1017,324 kilométer új kerékpárút.

bringa11Gútán már várták az érkező vonatot.

bringautCsintalan Miklós is letesztelte az új utat. A komáromi főellenőr rendszeresen teker, nagy távoktól sem riad vissza.

(kb)

Top