Weboldallal csalogatnák a befektetőket

KOMÁROM. Néhány napja már elérhető az a weboldal, mellyel azokat a potenciális befektetőket kívánja megszólítani a város, akik munkahelyeket létesíthetnek Komáromban és környékén.

weblap

A tavalyi év folyamán egy kiadvány készült, amely a komáromi beruházási lehetőségekre hívja fel az érdeklődők figyelmét. Mostantól elérhető az internetes változat is, amely már a befektetésre alkalmas területekről, csarnokokról és irodaházakról is kínál egy aktuális képet.

A város honlapjáról is elérhető a weboldal négy nyelven – szlovákul, magyarul, angolul és németül, a bemutatkozáson kívül az ingatlanok között is válogathatnak a potencionális érdeklődők. A honlap nem csak a város kínálatát mutatja be, de ipari ingatlanokkal foglalkozó irodák ajánlatából is található néhány az oldalon. „A város az irodákkal nem versenyezni, hanem összefogni szeretne a befektetők megszólításában. A magánszektorban is van egy olyan tapasztalat és kapcsolati tőke, ami Komárom javára válhat. Bárhol létesülnek munkahelyek, legyen az városi vagy magántelek, annak haszonélvezői a komáromi lakosok lesznek, ezért mi minden kezdeményezést támogatunk” – mondta el Keszegh Béla alpolgármester, aki a honlap és a kiadvány készítését felügyelte.

A város elképzelései közt szerepel, hogy az új oldalat internetes hirdetések formájában is népszerűsítse. Mindamellett továbbra is kereskedelmi kamarák és fejlesztési ügynökségek megszólítása a cél. „A befektetőkért nagy a verseny, ezért csak igényes kiadványokkal és információcsomaggal lehetünk versenyben. A város adottságai jók, azonban a korábbi években ezzel nem tudtunk élni. Ezen szeretnénk változtatni, az egyik legfontosabb teendőként kezelve. A város lehetőségei a közvetett munkahelyteremtésre behatárolt, a feladatunk elsősorban a megfelelő feltételek kialakítása a befektetőknek. Szeretnénk kiszámítható és kezdeményező partner lenni, egy olyan város, amely örömmel látja a hosszú távra tervező vállalatokat” – fejtette ki Stubendek László polgármester.

(d)

Top