Világbajnok a Vlček-Tarr komáromi páros!

Az Európa-bajnokságon szerzett bronz után a héten zajló moszkvai világbajnokságon a dobogó legfelső fokára küzdötte fel magát a komáromi páros. Vlček Erik és Tarr György nagyszerű teljesítménnyel aranyérmet szerzett 1000 méteres távon.

Már a július elején tartott brandenburgi Európa-bajnokság is jól sikerült a komáromi kajakosoknak. A Vlček-Tarr páros az ezres távon bronzérmet szerzett, a K4-ben evező Demin Viktor pedig ezüst éremmel tért haza.

A héten zajló moszkvai világbajnokságon ugyancsak jól szerepelnek a komáromiak. Vlček Erik és Tarr György jól teljesítve az előfutamokban jutott a K2 1000-es szám szombati döntőjébe. A páros rajtja nem sikerült a legjobban, a negyedik helyen voltak. A táv felére azonban már átvették a vezetést, amit a célig már nem engedtek át másnak. A komáromi hajó magabiztos győzelmet aratott, hiszen közel egy másodpercet vertek a másodikként célba érő ausztrál hajóra. A bronzérem a szerbeknek jutott, a magyar hajó pedig az ötödik helyen végzett.

Részletes eredmények ITT.

kajak
“A fiúk nagyszerű teljesítményt nyújtottak a döntőben. Az arany szép jutalom a kemény munkájukért és áldozatukért. A mai verseny bizonyította, hogy számolhatunk velük a 2016-os riói olimpián is” – mondta Filip Petrla, a szlovák szövetség elnöke.

A Vlček-Tarr páros az 500-as távon is döntőbe jutott. A végső küzdelemre vasárnap kerül sor, moszkvai idő szerint 10:34-kor. A brandenburgi EB-n ebben a számban a hatodik helyen végzett a páros.

Demin Viktor négyesfogata ugyancsak bejutott a döntőbe, amire vasárnap, helyi idő szerint 11:15-kor kerül sor. A Marek Krajčovič, Matej Michálek, Jakubík Gábor és Demin Viktor összeállítású négyes a júliusi Európa-bajnokságon bronz érmet szerzett.

(d, fotó: facebook)

Top