Ismét elkaszálták a biliárdközpontot

Júniusban a képviselők még megszavazták, hogy a vasútállomásnál lévő zöld terület egy részét eladja a város Köles Balázs biliárdversenyzőnek, vállalkozónak, hogy ott egy nemzetközi versenyek rendezésére alkalmas biliárdközpontot építhessen. Azóta azonban egyes lakosok tiltakoztak a tervek ellen. Bizonyára ez is közrejátszott abban, hogy végül elkaszálták a biliárdközpont terveit. Másodszor „csináltak bolondot“ a komáromi vállalkozóból.

Biliardcentrum1-e1531378662895A vasútállomáshoz tervezett épület

Köles Balázs régi terve, hogy színvonalas biliárdközpontot építsen a városban, amivel újra a biliárdsport fellegvárává válna Komárom. Tavaly úgy tűnt, a központ a futballstadion és a sportcsarnok tőszomszédságában épülhet fel. A városatyák első körben jóváhagyták az itteni telek eladását, azonban 50 környékbeli lakos tiltakozása miatt az év elején végül mégsem adták meg végleges jóváhagyásukat. Ezt követően Köles Balázs tucatnyi helyszínt vizsgált meg, keresve a biliárdközpont ideális helyét, végül a városi hivatallal közösen a vasútállomás melletti területet választották ki. Az itteni kissé elhanyagolt parkos rész szélén, az állomásépület alatt, az oda vezető lépcső lábánál néztek ki egy 378 négyzetméteres területet.

Idén júniusban kérték is az említett városi telek megvásárlását. A vonatkozó városi rendeletben előirányzott összeget, 20 500 eurót kínáltak. Ekkor a városatyák 15 igen és 2 tartózkodás mellett rábólintottak az eladásra.

Move2-e1512632622687A sportcsarnok mellé tervezett komplexum

Múlt csütörtökön ismét jött az eladási szándék végső jóváhagyásáról szóló javaslat. Időközben azonban ismét egy lakossági tiltakozás futott be a biliárdközpont ellen, 90 aláírással megtámogatva. A tiltakozók nevében felszólaló környékbeli lakos hangsúlyozta, nem a biliárdklub ellen van kifogásuk, hanem a helyszín ellen: nem szabad feláldozni a zöld területet, ahol gyerekek fociznak és szánkóznak. Köles Balázs válaszul megjegyezte, a kérdéses zöld terület 7 százalékát akarják beépíteni, emellett rendbetenni, és rendben tartani a parkot. Csémy Krisztián főépítész szerint a kérdéses terület beépíthető, akár biliárdközpont is épülhetne ott. Viszont sokkal körültekintőbb tervezési folyamat végén kellene ilyen beruházásokról dönteni, az állomások környékét pedig egységként kezelni, egy átfogó városépítészeti stratégia részeként elhelyezni az épületet.

A képviselők többsége továbbra is támogatta a kérvényt. Hangsúlyozták, az állomás melletti parkos rész jelenleg inkább hajléktalanok tanyája, mint gyerekek játszóhelye, így a beruházás megvalósulásával eltűnhetnek a zavaró személyek a környékről. Ráadásul a turizmus szempontjából előnyös a fejlesztés, hiszen panzió működne a központban, a nemzetközi versenyek vendégeket vonzanának a városba. Elhangzott, jó lenne, ha másodszor már nem fordulna elő, hogy a képviselők nem állnak ki korábbi véleményük mellett. Mások a főépítész – illetve a városi tanács és bizottságok – véleményére hivatkozva ellenezték a beruházást.

koles-e1513342471389Köles Balázs bilirdversenyző 

Végül a képviselő-testület újra eljátszotta a korábbi forgatókönyvet, elkaszálták a biliárdközpont ötletét. Hiába nyomott ugyanis igent a városatyák többsége, a végső jóváhagyáshoz a testület 3/5-ének igen szavazatára lett volna szükség, de 15 igen helyett csak 13-an támogatták az eladást.

A nyári és mostani szavazáson is jelenlévő képviselők közül hárman változtatták meg véleményüket. Andruskó Imre, Cúth Csaba és Marek Anton korábban támogatták a kérvényt, most nem. A tiltakozó lakosok bizonyára örülnek ennek, a vállalkozó viszont biztosan nem.

(csá)

Kapcsolódó cikkeink:

A vasútállomásnál épülhet biliárdközpont

Hol épüljön biliárdközpont?

Egyelőre nem épül biliárdközpont

Biliárdközpont a sportcsarnok mellett

A jövő nemzedékének segítene

Top