Folytatódik a megyei utak felújítása

RÉGIÓ. Nyitra megye több kisebb útszakaszt is felújít idén járásunkban, többek között Komáromon belül is. A megyei önkormányzat is rábólintott az egykori komáromi Zdravcentrum épületének eladására, így magánkézbe kerülhet, és a felújítás után újra egészségügyi központként működhet.

Múlt hétfői ülésükön a megyei képviselők megszavazták, hogy idén mely megyei útszakaszokat – másod- és harmadosztályú utakat – újítanak fel. „A képviselők a költségvetésben 4,5 millió eurós összeget hagytak jóvá az utakra, amelyből most közel 3,5 milliót osztottak szét, s ebből 550 ezret meghaladó összeg jöhet a járásunkba” – mondta Stubendek László komáromi polgármester, aki egyben megyei képviselő is.

Járásunkban 6 szakasz kap új útburkolatot. Komárom belterületén a Bene városrész „főútja“, azaz a Mezőgazdasági iskola utcája 1 kilométer hosszan, továbbá Ógyalla-Szentpéter és Ógyalla-Ímely között egy-egy rövidebb sazakasz, Lakszakállason belül két kisebb, Kolozsnémán egy hosszabb, másfél kilométeres szakasz, valamint Csicsó és Kulcsod között szintén egy valamivel több, mint 1 kilométeres rész.

Már tavaly döntés született más megyei útszakaszok felújításáról, itt már a közbeszerzések lezajlottak, a felújítás tavasszal valósul meg. Ennek keretében Martoson, Bagota és Perbete között, Lakszakállason, Keszegfalun, Madar és Bátorkeszi között, Nemesócsa és Gúta között, továbbá Nemesócsán belül kerül sor útjavításra.

Zöld utat kapott a Zdravcentrum eladása

zdrav4

Napok kérdése, és végleg lezárulhat az egykori komáromi pártház, korábbi Zdravcentrum épületének eladási folyamata. Immár a megyei parlament is rábólintott, hogy eladja tulajdonrészét a Noé Kft-nek – január végén saját tulajdonrészét illetően ugyanígy döntött Komárom önkormányzata is. A vásárló a meghirdetett árnál magasabbat kínált, egyértelmű volt, hogy a kevesebbet kínáló másik ajánlattevővel szemben ő lesz a befutó. Komárom 1/5 tulajdonrészéért 155 558 eurót kap, a megyei önkormányzat 4/5 tulajdonrészéért 618 362 eurót.

Most már csak az adásvételi szerződés aláírása van hátra, és az egész ingatlan a Noé Kft. tulajdonába kerül. A vállalatot már ismerhetik a komáromiak: ők működtetik az Eötvös utcán található Szent Valéria Rendelőintézetet, amely egy alapos felújításon esett át, és ad otthont zömében orvosi rendelőknek, civilizált mellékhelyiségekkel és várótermekkel, megfelelve a mozgáskorlátozottak számára előírt törvényi előírásoknak is.

Január elején a jövendőbeli tulajdonos képviselője lapunknak elmondta, amint végleg lezárul az adásvétel, szívesen nyilatkozik terveiről. Annyit elárult, hogy miután felújítja az ingatlant, újra egészségügyi központot alakítana ki az épületben – rendelőkkel, gyógyszertárral, egészségügyi szolgáltatásokkal.

(csá)

Top